Новий пристрій дозволить заряджати електроніку від тепла людського тіла

Поділитися

Людське тіло виробляє тепло, необхідне для підтримки життєдіяльності організму. Група дослідників з Університету Колорадо провела дослідження, щоб виявити, чи можна ним живити електроніку. Виявилося, що можна, і вони довели це, розробивши пристрій, який перетворює тепло тіла на електрику.

Дослідники припускають, що подібні пристрої, виконані у вигляді кілець або браслетів, в найближчому майбутньому зможуть живити натільну електроніку.

Вчені вирішили докладніше вивчити можливості термоелектричних генераторів. Конструкція розробленого ними пристрою включає в себе модульні термоелектричні чіпи, динамічний поліаміновий матеріал і рідкометалічну електропроводку. Він може розтягуватися до 120 відсотків від свого початкового розміру, дозволяє надіти його на руку як браслет або перстень.

Цікавою особливістю є його можливість до самовідновлення. Якщо пристрій розірветься в будь-якому місці, кінці розриву досить просто притиснути один до одного, щоб вони склеїлися.

Якщо користувачеві знадобиться більше енергії, він може об’єднати два або більше термоелектричні генератори для вироблення більшої кількості електрики. За словами розробників, прогулянка швидким кроком дозволить генерувати електрику з напругою близько 5 вольт в пристрої розміром зі спортивний браслет.

Кінцева мета розробників полягає в тому, щоб можна було створити натільний пристрій, наприклад, трекер, що не вимагає батареї. Це досить цікава концепція, яка може бути реалізована в комерційних пристроях протягом наступного десятиліття.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

75% українців не зможуть сплачувати за комуналку після січневого підвищення тарифів

Швейцарська компанія Micro Mobility Systems представила прототип компактного електрокара Microlino