Шахраї «псують» банкомати в Україні: як перевірити банкомат

Поділитися

В Україні шахраї встановлюють на банкоматах спеціальні пристрої (скіммінг), які дозволяють красти дані картки і створювати її дублікати. Разом з тим на банкоматі також встановлюють камеру або накладку на клавіатуру, яка дозволяє дізнатися і пароль від картки.

Найчастіше такі пристрої встановлюють на тих банкоматах, які розташовані на вулицях, в торгових точках без постійного нагляду. Найбезпечнішими вважаються банкомати у відділеннях банків. Там вони перебувають під постійним наглядом.

Крім того, якщо звичайний клієнт найчастіше не може визначити наявність скімінгу, то банківському співробітнику зробити це легше. Скіммінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в роз’єм для зчитування картки.

Перед тим як користуватися банкоматом, варто:

  • перевірити, чи немає якихось накладок на клавіатурі;
  • чи немає знімних інструментів на роз’ємі для картки;
  • чи немає камер, які спрямовані на клавіатуру.

Коли вводите пароль, краще прикривати клавіатуру рукою. Крім того, крім скіммінгу шахраї використовують в банкоматах і спеціальних клейкі стрічки, які «захоплюють» частину готівки. Тому після того, як отримали гроші, їх відразу ж потрібно перерахувати.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Як відкриття ринку землі сприятиме розвитку сіл на Тернопільщини

Тернопільських випускників запрошують на навчання в університет фіскальної служби України