“У нас є мавпа з бездротовим імплантатом у черепі з крихітними проводами, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму. Це щаслива мавпа” – Ілон Маск

Поділитися

Стартап Ілона Маска імплантував у мозок мавпи чип, який дозволяє грати у відеоігри «силою думки»

Нанотехнологічний стартап Neuralink мільярдера Ілона Маска, який розробляє інтерфейс для підключення мозку до комп’ютера, успішно імплантував в мозок мавпи чип — після цього вона нібито стала здатна грати у відеоігри за допомогою «сили думки».

Про це Ілон Маск розповів під час спілкування в чаті в додатку Clubhouse, пише Bloomberg.

Мільярдера запитали про останні розробки на базі у Сан-Франциско проєкту Neuralink, який був представлений у 2017 році. І тоді він розповів про їхню мавпу «з майже непомітним імплантом».

«У нас є мавпа з бездротовим імплантатом у черепі з крихітними проводами, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму. Це щаслива мавпа», — зазначив Ілон Маск.

За словами підприємця, компанія Neuralink розраховує, що піддослідні мавпи будуть грати один із одним в інтелектуальний пінг-понг. Маск пообіцяв приблизно через місяць показати відео з мавпами, які грають у відеоігри.

Він пояснив, що ця технологія допоможе людям, які зазнали травм мозку та хребта, компенсувати втрачені можливості за допомогою імплантованого чипа, повідомляє “Громадське телебачення”

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Водоканал оголосив тендер на закупівлю презервативів

Чия мова – того влада