55% українських заробітчан хочуть придбати житло в Польщі

Поділитися

У 2020 році лише 34% опитаних мігрантів з України замислювалися про придбання нерухомості в Польщі, проте за перші три місяці 2021 року ситуація кардинально змінилася, і тепер понад 55,5% опитаних мають намір розглянути це питання.

Про це повідомляє UBR з посиланням на дані соціологічного дослідження компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

За придбанням нерухомості в Польщі протягом останніх п’яти років українці – в лідерах серед іноземців, при цьому вони купують її переважно для власних потреб, в той час як британців, німців і скандинавів нерухомість цікавить в першу чергу як інвестиція. Ця ситуація пов’язана з посиленням інтеграційних процесів між громадянами України та Польщі.

Різкий сплеск в цій тенденції пов’язаний з можливістю отримувати іпотечні кредити в польських банках на вигідних умовах, в той час як в Україні кредит на житло залишається менш доступним, ніж в сусідній країні. Квартири купують як висококваліфіковані мігранти, так і працівники фабрик і заводів, які заробили на перший внесок.

Житло купується активніше в першу чергу у великих містах (Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані та Гданську), адже саме там набагато простіше знайти роботу. Готовність українців купувати житло в Польщі привела до того, що польськими агентствами нерухомості все частіше і охочіше приймаються на роботу співробітники, які вільно володіють українською або російською мовами.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Українці розробили електромобіль

Правила нарахування субсидій змінили