Компанія Nanom заявила про збільшення ефективності акумуляторів у 9 разів

Поділитися

Ісландський стартап Nanom обіцяє збільшити ефективність літій-іонних і залізо-нікелевих батарей як мінімум в дев’ять разів. За словами представників стартапу, електромобілі з акумулятором Nanom зможуть проїхати всю територію США – від східного узбережжя до західного – на одному заряді.

Nanom виходить з таємного режиму з гучним анонсом. Компанія обіцяє збільшити ефективність батарей, які при цьому будуть важити в п’ять разів менше від поширених сьогодні рішень і помітно швидше заряджатимуться.

Сучасні акумулятори генерують енергію, коли іони літію переміщаються від негативного електрода до позитивного – від анода до катода. Nanom пропонує використовувати наночастинки, щоб збільшити площу для переміщення електродів в цих батареях і таким чином у багато разів підвищити щільність енергії, зберігши габарити стандартного акумулятора.

Вся справа в надвисокій площі поверхні, яка впливає на швидкість заряджання і місткість. Якщо я беру візитну картку, то у мене є дві поверхні: лицьова і зворотна сторони. Але якщо я розрізаю її на мільярд частин, то отримаю поверхню розміром з кілька футбольних полів, оскільки буду використовувати не тільки дві сторони, але і все те, що знаходиться між ними. І ми можемо використовувати всю цю раніше невикористану площу для зберігання енергії, – пояснив гендиректор Nanom Армані Койіч.

Як пояснюють розробники, метод має свої переваги:

Можливість вже зараз інтегрувати технологію у виробництво, адже вона не вимагає переоснащення виробничих ліній – наночастинки просто змішуються з матеріалом елементів живлення.

Батареї з наночастинками можуть бути вбудовані в матеріали, що використовуються для виготовлення автомобілів, кораблів і літаків. Тобто сам кузов машини може стати одним суцільним акумулятором. Це зменшить вагу автомобіля. А зменшення ваги призведе до зменшення витрат електроенергії. Таким чином автомобіль зможе працювати довше на одному заряді.

Матеріал або конструкція, які Nanom перетворює в батарею, міцні, не містять шкідливих хімікатів, екологічні та не вибухають при ударі.

Койіч зазначив, що Nanom вже готова до співпраці з великими постачальниками акумуляторів. Стартап налагодив дослідне виробництво наночастинок і створив пілотний проект, в якому електричний човен був сконструйований таким чином, що його корпус став батареєю. Результати показали, що 15 метрів корпусу такого типу мають такі ж показники накопичення енергії, як і п’ять автомобілів Tesla.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Купівля-продаж в Інтернеті: не здійснюйте передоплату за товар та не переходьте за сумнівними посиланнями

Майже 100 “слуг народу” купили минулого року авто, квартиру або землю