Купівля-продаж в Інтернеті: не здійснюйте передоплату за товар та не переходьте за сумнівними посиланнями

Поділитися

Три факти шахрайства, пов’язаних з купівлею та продажем товарів через мережу, зареєстрували тернопільські поліцейські. Правоохоронці встановлюють обставини афер та застерігають жителів краю від подібних випадків. 

 Найбільшу суму збитків зазнав 37-річний тернополянин. Чоловік на одному із сайтів розмістив оголошення про продаж музичного інструменту. Невдовзі до нього зателефонував покупець. Обговоривши умови, останній скинув тернополянину посилання, за яким він перейшов. З’ясувалося, потерпілий заповнив на фішинговому сайті платіжну форму, де вказав дані своєї банківської картки. В результаті з його рахунку зняли понад 24 тисячі гривень. У таку ж аферу потрапила ще одна тернополянка. Вона теж ввела реквізити своєї банківської картки на невідомому їй сайті, як наслідок  – втратила 800 гривень. Ще одна потерпіла, 48-річна  жителька Тернополя, хотіла придбати через Інтернет меблі. Здійснила передоплату – 2500 гривень, натомість нічого не отримала, а продавець вимкнув свій телефон. Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ. 

Поліцейські дають декілька порад, як убезпечити себе від подібних випадків: 

– переписку з продавцем чи покупцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення або торгуєте. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

– уникайте передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти;- не ведіться на низьку ціну товару в порівнянні з аналогами у інших продавців, повідомляє відділ комунікації поліції
Тернопільської області 

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Мальта хоче платити іноземним туристам за перебування в країні

Компанія Nanom заявила про збільшення ефективності акумуляторів у 9 разів