47% українців оплачують послуги з допомогою телефона

Поділитися

47% інтернет-користувачів у віці 16-65 років в містах з населенням 50К+ оплачують товари та послуги телефононом. Так дані наводить Kantar MMI Україна. Серед жителів Києва таких вже 51%. Частка тих, хто платить телефоном кожного місяця, виросла з 25% до 33% (приріст 32%). Серед фінансово активної аудиторії у віці 30-39 років частка тих, хто платить телефоном щонайменше раз на місяць, виросла з 27% до 42%. Також стрімкий ріст безконтактних оплат телефоном за 6 місяців продемонстрували жителі великих міст з населенням 500 тисяч і більше – з 40% до 48%.

Варто зауважити, що нині відсутні непоборні бар’єри до розрахунків в інтернеті для більшості опитаних. 40% тих, хто не здійснював оплати в інтернеті, кажуть, що просто «не було необхідності». Лише 6% опитаних вважають, що це небезпечно. «Розрахунки в інтернеті та безконтактні платежі стають буденністю для українського споживача. Головне, щоб розвиток платіжної інфраструктури в нашій країні не зупинявся», — зауважила Ольга Капустян, Керівниця проєкту Kantar MMI.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Які сайти найпопулярніші в Україні?

62% українців оплачували товари або послуги через інтернет