На скільки впаде долар і зміцніє гривня цього тижня в Україні?

Поділитися

Цей понеділок пройде на валютному ринку цікаво і дуже активно. Триває курсове протистояння найбільших гравців міжбанку, і практично «перемога» минулого тижня залишилася за покупцями. Скориставшись ситуацією, вони нав’язали продавцям понижувальний тренд по долару, і всі спроби останніх якось цьому чинити опір — нічим не закінчилися. Гривня зміцнилася до 27,24 / 27,26 до кінця торгів 4-го числа, і це була явно не межа. А НБУ довелося минулої середи і п’ятниці викуповувати надлишок долара, щоб зупинити його просідання до мети в 27 гривень. Тому початок цього тижня пройде під знаком подальшої «боротьби» за курс. І від того, чи зможуть зупинити продавці сповзання котирувань до цього рівня в понеділок і вівторок — багато в чому залежить подальше курсоутворення на весь червень.

За нашими даними, сьогодні продавці постараються дати «бій» покупцям і не поступатися їм в частині котирувань. Вони сподіваються на нерезидентів і на «дочок» іноземних компаній, що виводять дивіденди зазвичай щомісяця до кінця першої декади. Але іноземці розуміють ситуацію, бачать надлишок пропозиції і будуть намагатися купити валюту максимально дешево. Не поспішають закуповуватися валютою і великі місцеві гравці. Вони теж явно тягнуть час і сподіваються купити її максимально дешево.

Але частково всім покупцям гру «на пониження» може зіпсувати Нацбанк, якщо він все ж таки вирішить рятувати долар і стане активно вилучати надлишок пропозиції через свої виходи на міжбанк. Хто «переможе» в цій історії сьогодні – «скупі» покупці або «нещасні» продавці – покаже поведінка міжбанка вже в першій половині дня.

У НБУ немає особливого бажання брати участь у торгах, але при подальших перекосах попиту і пропозиції на міжбанку — йому доведеться це робити. Цінник регулятора в цьому разі і буде курсовим орієнтиром для всіх учасників торгів, якщо він все ж таки зважиться знову провести інтервенцію.

Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 7 червня будуть в межах: долар — коридор 27,12 — 27,33 грн, євро — коридор 32,90 — 33,27 грн., повідомляє finance.ua

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Як російська пропаганда поширює маніпуляції навколо “распродажи украинских черноземов”

Зарплата вчителя в Україні та Європі: різниця вражаюча