Зарплата вчителя в Україні та Європі: різниця вражаюча

Поділитися

На сьогодні мінімальна зарплата українських учителів становить 4859 гривень. Стільки отримують освітяни-початківці, без досвіду. У педагогів вищої категорії зарплати трохи вищі, на кілька тисяч. Але все одно не такі, як у їхніх колег-європейців. Про це повідомляє «Сегодня».

Найменше у Євросоюзі отримують словацькі вчителі – близько трьох тисяч доларів на місяць. Це понад 85 тисяч гривень. У Німеччині та Швейцарії оклади стартують від чотирьох тисяч доларів на місяць. Ще більше отримують педагоги в Люксембургу. Зарплати початківців – від шести тисяч доларів, а їхніх колег із 15-річним досвідом – удвічі більше.

Прем’єр Денис Шмигаль і міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявили, що в Україні 2021 року зарплати освітян зростуть майже на третину. Підвищення на 20% вже відбулося з січня, ще на 9% зарплати виростуть з грудня 2021 року. А в цілому в планах уряду – довести мінімальні зарплати педагогів до рівня середньої зарплати по країні.

Також нагадаємо, що у квітні-2021 середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій становила 13 543 грн, що у 2,3 разу вище рівня мінімальної зарплати (6000 грн).

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

На скільки впаде долар і зміцніє гривня цього тижня в Україні?

У Збаражі інспектором праці виявлено семеро працівників, які працювали у торгових кіосках без оформлення трудових відносин