У Хорватії представили електромобіль потужністю 2000 кінських сил

Поділитися

Хорватська фірма Rimac представила серійне втілення концепту C_Two, який був показаний ще три роки тому. Електричний гіперкар отримав назву Nevera на честь середземноморського вітру.

Гіперкар отримав зміни, завдяки яким вдалося підвищити аеродинамічну ефективність приблизно на 34% в порівнянні з першим концептом. Охолодження гальмівної системи і трансмісії покращилося на 30% на низьких швидкостях і на 7% у високих. Розподіл маси по осях наблизився до ідеалу і становить 48:52.

Крім цього, Nevera оснастили активними аеродинамічними елементами, для яких передбачено два режими: «Низький опір» і «Висока притискна сила». У першому випадку коефіцієнт лобового опору знижується до 0,3, а в другому притискна сила зростає більш ніж в три рази.

Рушійною силою для Rimac Nevera стала установка з чотирма електромоторами, яка сумарно видає 1914 к.с. і 2360 Нм. Цієї потужності достатньо, щоб розігнати 2150-кілограмовий гіперкар з місця до першої «сотні» за 1,97 секунди, а до 300 км/год — за 9,3 секунди. На чверть милі (402 метри) у нього йде 8,3 секунди, а максимальна швидкість становить 412 км/год.

Мотори живляться від великої батареї ємністю 120 кВт-год. За словами виробника, цього достатньо, щоб забезпечити до 550 кілометрів ходу на одній зарядці по циклу WLTP. Поповнити запас енергії від 0 до 80 відсотків можна за 22 хвилини: купе підтримує високошвидкісну зарядку потужністю 500 кВт.

В оснащення купе увійшли 390-міліметрові гальма Brembo з шестипоршневими супортами і система рекуперативного гальмування, яку Nevera використовує «на повну»: коли температура акумулятора досягає граничних значень, кінетична енергія розсіюється через фрикційні гальма. Коли вони нагріваються, система вмикається автоматично.

Тираж Rimac Nevera обмежений всього 150 екземплярами вартістю два мільйони євро кожен. Всі автомобілі будуть особисто підписані генеральним директором компанії Мате Римацом, який пообіцяв, що однакових машин не буде: клієнтам запропонують три готові виконання на вибір і широкі можливості персоналізації.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Україна готується до безвізу з Перу

На початку тижня циклон знову накриє дощами Україну