В Україні дефіцит IT-спеціалістів: кількість вакансій перевищує 20 тисяч

Поділитися

За даними сайту з пошуку роботи для ІТ-фахівців Djinni, зараз в Україні шукають роботу 16 тисяч фахівців, в той час як актуальних вакансій — 21 тисяча. Дефіцит складає 5 тис. працівників.

Як зазначається, тренд на збільшення попиту з’явився після першого локдауну у квітні 2020 року. З того часу кількість вакансій для ІТ-спеціалістів весь час зростала. При цьому кількість ІТ-спеціалістів, що активно шукають роботу, дедалі зменшується.

Пік пошуку роботи припав на літо 2020 року. З того часу кількість резюме на сайті зменшується.

На початку 2021 року попит і пропозиція стали майже рівними. Тепер з кожним тижнем вакансій стає більше, а спеціалістів, що шукають роботу в ІТ, — менше.

«Картина, яку ми бачимо — це не тільки український, але й загальний тренд по всьому світу. Тенденція зростання попиту на ІТ-фахівців в Українi триває останні 15 років. Наразі ж до цього ще додався „відкладений“ попит, пов’язаний з тим, що на початку карантину частина бізнесів тимчасово не збільшували штат фахівців», — коментує Максим Коваль, Head of Customer Operations в Djinni.

«Ми також спостерігаємо аналогічний тренд на Work.ua. Зараз претенденти менш активно шукають роботу, ніж в минулому році, хоча вакансій більшає. Здобувачі в ІТ-сфері все більше відчувають, що це їхній ринок, і не шукають роботу самі, а очікують на пропозиції від роботодавців», — коментує Каріне Макіян, PR-менеджер Work.ua.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Верховна Рада ввела податок для інтернет-гігантів Facebook, Netflix, TikTok, Instagram, YouTube та Viber

Ринок “Столичний” намагаються захопити тітушки