П’ять міфів про секс, які можуть зруйнувати ваші стосунки

Поділитися

«Будь-який конфлікт в парі можна вирішити за допомогою сексу»

Бажаний секс – відмінний спосіб емоційної розрядки. Прийнято вважати, що за допомогою сексу можна помиритися, отримати те, що хочеш від партнера, згладити конфлікти.

Можливо, це дійсно вдається на перших порах. Але аж ніяк не тоді, коли конфлікти відбуваються часто і секс звично виступає засобом маніпуляції, до того ж, що в стосунках нічого не змінюється на краще.

2. «Партнер повинен забезпечувати всі чуттєві відчуття свого партнера»

Насправді, обом партнерам необхідно сформувати реалістичні очікування від сексу. Буває, від одного з партнерів чуєш масу вимог адресованих іншому: “Вася повинен робити для мене те-то і те-то, секс повинен проходити тільки за таких умов, кожен секс повинен бути феєричним, з множинними оргазмами, з емоційною експресією…” і т.д.

З описаної маси вимог видно, що жінка враховує тільки свої потреби. Однак не потрібно забувати, що і у партнера є свої потреби і свої очікування від сексу. Необхідно обговорити ці очікування, зрозуміти, наскільки вони реалістичні, наскільки партнери морально і фізично можуть відповідати очікуванням один одного, зрозуміти діапазон своєї сексуальної прийнятності і т.д.

Варто знати, що партнер не повинен і не може завжди відповідати всім нашим очікуванням, тому потрібно і самим іноді піклуватися про своє задоволення: про емоційний настрій, розповідати партнеру, яку б ласку хотілося отримати, а не сварити його після кожного сексу.

3. «Секс повинен бути тільки тоді, коли є настрій»

Цього настрою може і зовсім не з’явитися, але сексуальне життя страждати не повинно. Якщо немає настрою для сексуальної близькості з партнером, необхідно звернутися до психолога, сексолога, щоб прояснити причину охолодження і почати терапію.

Нерідко буває так, що «апетит приходить під час їжі», і збудження може з’явитися в процесі інтимної взаємодії.

4. «Секрет відмінного сексу – у володінні різними техніками»

Насправді, техніки – вторинні. Визначальним фактором є почуття до партнера і правильний емоційний настрій. Часто людина відчуває оргазми уві сні, але при цьому навіть не йдеться ні про які техніки.

Про відповідний емоційний настрій потрібно теж подбати: фантазувати про секс, говорити про секс, про свої сексуальні фантазії, дивитися еротичні фільми, піклуватися один про одного протягом дня, не забувати про інші знаки уваги.

Про знаки уваги теж окрема тема. В процесі подружніх консультацій нерідко з’ясовувалося, що знаки уваги, прийнятні для одного партнера, не підходять для іншого. Комусь достатньо, що чоловік зробив масаж, а комусь потрібні довгі розмови під місяцем. Тож все це потрібно обговорювати і враховувати.

5. «Партнер завжди повинен хотіти сексу, а якщо не хоче, значить він неповноцінний або розлюбив»

У сексуальному циклі сім’ї теж трапляються перепади: якщо в перші роки відносин секс відбувався часто і багато, то з часом пристрасті вщухають і ставлення до сексу стає рівним, на перший план виходять взаємна підтримка, спілкування, зміщення активності в сферу особистісних інтересів, аж до того , що потяг на час може зникнути зовсім.

Тому важливо пережити цей етап сумнівів і тривог конструктивно: відвідувати психолога, покращувати якість, глибину спілкування, коригувати дезадаптивні способи комунікації, повноцінно разом відпочивати, пізнавати щось нове, відкривати нові грані себе, при цьому не зациклюватися і не перетворювати проблему в ідею-фікс.

Бережіть себе і одне одного.

Буркова Олена Вікторівна (психолог)

Україна та Італія підписали Угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія

Рівний і красивий загар без шкоди для шкіри: захисна косметика