У швейному цеху в Тернополі більшість швачок не були офіційно працевлаштовані

Поділитися

Інспектори праці управління Держпраці у рамках інспекційної кампанії провели чергове інспекційне відвідування у суб’єкта господарювання, який використовував незадекларовану працю у швейному цеху в одному зі спальних районів міста Тернополя.

Заходом з’ясовано, що підприємець для пошиття форменого одягу на замовлення використовував працю 15 швачок, з яких – 8 у нього працювали на умовах так званого «стажування» без оформлення трудових відносин.

Роботодавець, проігнорувавши поради фахівців Управління Держпраці під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, продовжував використовувати нелегальну працю, мотивуючи тим, що перш ніж оформити з ними трудові відносини, йому потрібно визначитися чи достатній у них рівень професійних вмінь та навиків за посадою швачки.

Загалом, з початку інспекційної кампанії,  яка з 01 липня стартувала на території області на виконання завдань Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2021 рік, інспекторами праці виявлено та задокументовано 40 неоформлених працівників у сферах торгівлі, легкої і видобувної промисловості та на транспорті.

За використання нелегальної праці до роботодавців вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

СБУ викрила директора держпідприємства на оборудках з поставками лісосировини

Як вибрати відеокарту: головні поради