Як вибрати відеокарту: головні поради

Поділитися

У сучасних реаліях найбільш оптимальними є відеокарти AMD і Nvidia. Про те, як вибрати відеокарту та на що звернути увагу, поговоримо далі.

AMD або Nvidia: що обрати?

Графічні чіпи даних виробників мають принципові відмінності в архітектурі. Кожен виробник пропонує споживачам власне рішення в залежності від цінового рішення. Кожен сегмент містить пристрої, які однакові за продуктивністю та мають невеликі відмінності у вартості. 

Перш за все варто відзначити, що вибирати відеокарту потрібно виходячи з виділеного бюджету. Звертати увагу слід на продуктивність (кількість кадрів в іграх), можливість розгону, рівень шуму та ефективність роботи системи охолодження.

Покоління та лінійка чіпів 

Довідкову інформацію по типу розрядність шини, обсяг, пропускна здатність пам’яті та інше пропускаємо. Якщо ви вивчаєте характеристики пристроїв, що вийшли в різні часові проміжки, то порівнювати всі

параметри просто безглуздо. Перш, ніж зробити вибір на користь того чи іншого пристрою потрібно: 

  • визначитися з ціною; 
  • подивитися покоління відеокарт (вибрати сучасні та найбільш актуальні); 
  • звертаємо увагу на графічний процесор; 
  • після цього можна порівнювати інші параметри: частоту пам’яті, систему охолодження, число роз’ємів підключення та комплектацію. 

З останніх моделей вищевказаних виробників можна відзначити AMD Radeon RX 6000 і Nvidia GeForce RTX 3000. 

Не слід упускати також і можливість сумісності нової відеокарти з наявним на даний момент обладнанням.

Де купити нову відеокарту в Україні?

Інтернет-магазин комп’ютерної техніки CompX пропонує широкий вибір графічних чипів різних поколінь для ваших потреб. За детальною консультацією та підбором потрібного пристрою звертайтеся до менеджерів магазину в робочі години. Наші консультанти завжди готові надати клієнтам будь-яку допомогу в підборі комплектуючих для вашого ПК з урахуванням виділеного бюджету та технічних характеристик. 

Бажаємо вам вдалого шопінгу разом із compx.com.ua.

У швейному цеху в Тернополі більшість швачок не були офіційно працевлаштовані

Найбільші елеватори Тернопільщини розташовані у Козові, Борщові, Бучачі та Збаражі