Відбілювання зубів – необхідність чи мода?

Поділитися

Відбілювання зубів: що про це важливо знати

Білосніжну усмішку мріє мати кожна людина. Її наявність – своєрідний дрес-код в суспільстві. Зараз в моді здоровий спосіб життя і догляд за собою.

Тому така послуга, як відбілювання зубів в Люмідент, стає все більш популярною. У даній статті ми коротко опишемо, які є види процедури, чим вони відрізняються між собою.

Розповімо про показання і протипоказання для кожного методу, з якою частотою проводиться та чи інша процедура. Крім того, в статті будуть наведені ціни на відбілювання зубів в Україні.

Що слід розуміти під відбілюванням зубів?

Даний захід – це комплекс процедур, які спрямовані на освітлення зубних тканин, а саме емалі та дентину.

Коли може знадобитися така стоматологічна послуга?

З віком зуби починають жовтіти, втрачають природний блиск і красу. Погіршити ситуацію здатні регулярне паління, споживання у великих кількостях кави, а також червоного вина. Є і спадкова схильність, коли у людини спочатку усмішка не відрізняється особливою білизною. Ще може знадобитися відбілювання зубів після зняття брекетів.

Наскільки безпечна і витратна процедура?

Це залежить від того, які застосовуються матеріали, спосіб виконання освітлення зубного ряду. Є методи, які не підходять при пошкодженні зубів або якщо встановлені пломби, інші конструкції. Про все це і також про таку специфічну процедуру, як косметичне відбілювання зубів, піде мова далі.

Відбілювання зубів ультрафіолетом

У двох словах описати метод можна так. Щоб відбілити зуби найкращим чином, потрібні хімічні відбілювачі. На зубний ряд наноситься спеціальний гель. М’які тканини під час процесу відбілювання зубів ультрафіолетом ізолюються, щоб уникнути хімічного опіку.

Для скорочення тривалості сеансу і для мінімізації шкоди для емалевого шару потрібні активатори. Найчастіше з цією метою застосовують ультрафіолет. Після того, як на зуби нанесено гель, він активується за допомогою ультрафіолетових променів.

При цьому з гелю, в якому основою є перекис водню, інтенсивно виділяється кисень. Саме він і прибирає жовту пігментацію з зубів.

Плюси відбілювання зубів ультрафіолетовою лампою:

• сеанс проходить швидко – при сучасних технологіях не більш години і без болю;

• метод має високу ефективність, емаль освітлюється на 8-12 тонів;

• інтенсивність впливу і частота підбирається фахівцем для кожної людини індивідуально з урахуванням особливостей його здоров’я та ін .;

• процедура щадна і безпечна. Луч ультрафіолету впливає на строго певну ділянку, не зачіпаючи при цьому м’які та інші тканини навколо зубів;

• по тривалості результату (близько кілька років) і по ефективності даний метод вважають найкращим відбілюванням для зубів.

Протипоказання відбілювання зубів ультрафіолетом

Процедура має певні протипоказання. Перед тим, як освітлити зуби ультрафіолетом, потрібна консультація лікаря. Наведемо приклад, які можуть бути протипоказання в даному випадку:

• метод не застосовують, якщо є ушкодження зубів – відколи, тріщини та ін. Також не роблять дану процедуру при карієсі. Спочатку потрібно усунути перераховані вище проблеми і тільки після пройти в стоматології відбілювання зубів;

• алергічна реакція на речовини, які входять до складу гелю для відбілювання;

• вагітність, лактація;

• вік пацієнта менше 16 років;

• онкозахворювання та ін. протипоказання.

Метод краще не застосовувати пацієнтам, у яких висока чутливість зубів або встановлені пломби. Багатьох людей цікавить ціна на ультрафіолетове відбілювання зубів. Вартість процедури починається від 1800 гривень і доходить до 5-6 тисяч за весь рот (середня ціна по Україні).

Відбілювання зубів лазером

Таке відбілювання найбільш результативне. У двох словах, як це відбувається, метод можна описати так. Процедура проходить за допомогою кисню і потоку світла.

Відбілювання зубів лазером змінює пігментацію на 10-12 тонів. Триває процес приблизно півгодини. Як і у випадку з УФ-відбілюванням після сеансу зуби на деякий час набувають велику чутливість.

Пізніше цей стан проходить. Ефект білосніжної усмішки зберігається мінімум 6 місяців, максимум приблизно 2 роки. Методика може бути застосована для пацієнтів з високою чутливістю зубів. На це відбілювання зубів ціна в Україні 1000-3000 грн за одну щелепу.

Плюси методу:

• лазер набагато менше нагріває зуб, ніж УФ-лампа, яка опромінює людину і може дати ефект засмаги;

• тривалість збереження білизни усмішки становить до 2-х років при дотриманні рекомендацій лікаря.

Освітлення за допомогою лазера – це відносно легке відбілювання зубів. Однак у нього є і протипоказання. Воно не дозволяється при вагітності, лактації. Добре скористатися даним методом тим, хто носив брекети.

Коли конструкція знята, на зубах видно сліди – темні плями в певних місцях. Це викликано тим, що з-за замків і дуги неможливий був якісний догляд за ротовою порожниною. Лазерне відбілювання зубів з брекетами дозволено тільки в тому випадку, коли скоби встановлені всередині.

Косметологічне відбілювання зубів

Є ще один досить новий та інноваційний спосіб освітлення зубів. Його успішно застосовують в спеціалізованих салонах в Німеччині, ОАЕ, Англії, Італії, Іспанії, Латвії та країнах СНД. Його назва – косметичне відбілювання зубів Magic Smile.

Процедура безболісна, не порушує цілісності емалевого шару. Час сеансу – близько 20 хвилин. Переваги даного способу освітлення посмішки:

• на сто відсотків косметична процедура;

• сервіс для кожного клієнта розробляється індивідуально;

• процес відбувається без болю, гранично швидко;

• зубний ряд освітлюється від 2 до 9 відтінків;

• на це відбілювання зубів ціна в Україні доступна і прийнятна.

Відбілювання зубів у стоматолога

Остаточно визначитися з вибором методики освітлення зубів допоможе досвідчений фахівець. Необхідно перед процедурою проконсультуватися з лікарем на предмет можливих протипоказань. Деякі методи можуть бути неприйнятні за ціною, деякі – через алергію на ті чи інші препарати для освітлення.

Можливо, вам буде потрібно дізнатися про те, чи можливо відбілювання зубів з пломбами. Крім того, попередньо ознайомитися з повним переліком показань і протипоказань освітлення посмішки можна на сайті https://www.lumident.kiev.ua/ua/services/otbelivanie-zubov.

Тут ви дізнаєтеся додаткові подробиці з даного питання від професійних медиків.

Слід зауважити, що на відбілювання зубів в стоматології ціна буде помітно відрізнятися в різних клініках. Різниця виходить зі статусу стоматології, кваліфікації персоналу, а також від місцезнаходження закладу.

У столиці ціна на послугу може бути на порядок вище, ніж в провінції. До того ж у багатьох випадках підсумкова вартість сервісу оголошується медиком вже після огляду і консультації пацієнта, тобто підбирається індивідуально.

Рівний і красивий загар без шкоди для шкіри: захисна косметика

Керівник відділу продажів – поточні обов’язки і вимоги