Як вибрати квартиру

Поділитися

Купівля квартири – це доволі серйозний крок, тому й підходити до вибору житла потрібно з усією відповідальністю. Більшість потенціальних покупців не дуже розуміються на тому, як вибрати квартиру в новобудові. Саме їм і адресовано цей огляд. Проте, якщо ви не хочете витрачати свій час і зусилля на підбір нового житла, пропонуємо звернути увагу на  квартири в Галицькому районі Львова або у районі Дружби в Тернополі.  Тут є багато цікавих варіантів, які вас не розчарують. 

Критерії вибору квартири в новобудові

Звичайно, ви можете доручити вибір квартири ріелтору, але як показує життя, багато потенціальних покупців роблять це власноруч. Що ж потрібно враховувати при виборі квартири в новобудові:

  • Район. Кожен досвідчений ріелтор на запитання, що найважливіше при виборі квартири, відповість – місце розташування будинку. Тому, перед тим як вибрати квартиру, вибираємо район. Проаналізуйте його інфраструктуру, екологічну і криміногенну ситуацію, транспортну доступність. Також варто звернути увагу на нові плани будівництва житла – можливо ситуація зміниться в гіршу сторону, після введення в дію кількох десятків багатоповерхівок;
  • Забудовник. Навряд чи хтось не чув про обманутих інвесторів та недобудовані будинки. Перевірка забудовника – один із найважливіших критеріїв при виборі квартири. Поцікавтесь історією компанії, дізнайтесь чи були затримки при здачі будинків. Зайдіть на форуми ЖК – тут ви дізнаєтесь про якість будівництва і наскільки сумлінно забудовник виконує взяті на себе обов’язки. Також необхідно перевірити документи на землю, дозволи на будівництво.
  • Вартість. Багато хто при виборі житла ставить на перше місце цей критерій. Але ми би радили звертати увагу на ціну житла після вибору району і забудовника. Власне, до прикладу, найбільш вигідно купити трикімнатну квартиру у Львові чи Тернополі на початковій стадії будівництва. Також радимо слідкувати на сайті забудовника за актуальними акційними пропозиціями. Тут бувають доволі цікаві варіанти.
  • Технології та матеріали. Доволі стандартною є ситуація. коли ви заходите на форум тільки що зданої новобудови, а там обговорюють питання: як вибрати вхідні двері в квартиру. Це означає, що мешканців не влаштовують двері, встановлені забудовником. Двері можна замінити, а от із стінами так не вийде. Тому поцікавтесь у відділі продажів технологією будівництва, матеріалами, з яких зводиться будинок, внутрішнім наповненням новобудови.
  • Наявність прибудинкової інфраструктури. Мається на увазі наявність спортивного та дитячого майданчика, зон для відпочинку. Також варто поцікавитись кількістю паркомісць: сьогодні в багатьох новобудовах їх катастрофічно не вистачає.

Ми проаналізували лише найважливіші критерії. Звичайно, у вас можуть бути додаткові вимоги до квартири. Первинний ринок житла доволі великий, тож  кожен зможе знайти квартиру своєї мрії.

Наркотики у цукерках

71% українських роботодавців готові перейти на 4-денний робочий тиждень