У Чорткові лише в одному ресторані з готелем працювало два десятки нелегалів

Поділитися

Тернопільщина: у день інспектування роботодавець одразу ж легалізував половину колективу готельно-ресторанної сфери

Посадові особи управління Держпраці провели інспекційне відвідування у суб’єкта господарювання, який здійснює підприємницьку діяльність у готельно-ресторанній сфері на території Чортківської об’єднаної територіальної громади. 

Під час заходу контролю, проведеного у місцевого підприємця з використанням засобів фото- та відеозйомки, було виявлено та задокументовано 21 неоформленого працівника, які виконували трудові функції за різними посадами, а саме: кухарів, барменів, офіціантів, посудомийок, покоївок у приміщенні готелю, ресторану та кафе. 

Серед виявлених неоформлених працівників були й такі, які носили бейджі «Стажер». Чортківчани, які погодилися спілкуватися з інспекторами праці усно пояснили, що проходять так зване «стажування» наперед обумовлений з роботодавцем термін.

За втручання посадовців Управління Держпраці суб’єкт господарювання одразу оформив трудові відносини з половиною колективу – 10 найманими працівниками у день інспекційного відвідування. 

Разом з тим за використання незадекларованої праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень. Окрім того, розпорядчим документом інспектори праці зобов’язали суб’єкта господарювання узаконити трудові відносини з усіма найманими працівниками.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Відносини – це кроки назустріч, а не в одну сторону. Інакше – це вже не стосунки, а хвороба!

На морських курортах України очікується 5-бальний північний вітер