Відбувся шаховий фестиваль ” Хоростківське літо 2021″

Поділитися

30 липня – 1 серпня проходив шаховий фестиваль «Хоростківське літо 2021». На змагання зібралося 26 поціновувачів цієї древньої гри віком від 8 до 63 років, які провели баталії у трьох групах за коловою системою. Географія учасників теж була досить багатою. Тернопіль, Почаїв, Теребовля, Борщів, Чортків, Гадинківці, Хоростків, Хлопівка.

Турніри проводилися з класичним контролем. Кожному учаснику до кінця партії надавалося по 40 хвилин з додаванням 30 секунд на кожен хід.
У найсильнішій групі «А» змагалося 8 учасників, які усі без винятку були як першорозрядниками, так і володарями національного рейтингу. В результаті напруженої боротьби чемпіоном групи став 20-річний Тарас Ковцун з Гадинковець, який набрав 5,5 очок. Друге та третє місця зайняли вже відомі брати Максим та Дмитро Сакундяки з Борщева. Лише за додатковим показником не ввійшов у призову трійку Костянтин Сорока із Хлопівки. Теж добротну гру показали хоростківчани Роман Сорока та Володимир Ворончак, а також дует із Почаєва Богдан Стравінський та Іван Івкевич.
У групі «В» теж був непоганий склад. 4 першорозрядники, з яких двоє вже мають національний рейтинг, та 6 другорозрядників. Потужну гру продемонстрував 22- річний Віктор Ісаков з Хоросткова, який набрав 8,5 очок з 9 можливих. Троє гравців набрали по 6,5 очок. За додатковим показником на друге місце вийшла 12 – річна хоростківчанка Христина Білоус, яка вже має не тільки національний, але й міжнародний рейтинг. Третю сходинку зайняв чортківчанин Максим Провальний, якому нещодавно виповнилося 10 років. Стільки ж очок набрав 9 -річний Артем Крупа з Борщева, у якого четверте місце. Також гарну гру продемонстрували його земляки 11- річні Тарас Дякун та Діана Скорохід. Не набагато відстали від них 9 – річний Богдан Семків з Теребовлі, тернопільчанин Євген Салюк, якому 10 років, а також дует з Хоросткова Максим Сарабун та Тетяна Талабан.
Обидва турніри будуть подані на обрахування національного рейтингу.
Третій турнір «С», як і перший, зібрав 8 учасників. У ньому взяли участь 2 другорозрядники та 6 юних шахістів кваліфікацією «третій розряд». Це змагання із 100-відсотковим результатом виграв 9-річний Дем’ян Василів з Чорткова. Однакову кількість очок, а саме 5,5 набрали його земляк Богдан Ангел та хоростківчанин Віктор Ворончак. Додаткові показники у них теж були однакові і традиційний для таких випадків Армагеддон розставив їх саме у такому порядку. Також цікаву змістовну гру показали Сашко Ольховецький, Ігор Тимофтей, а також гарне трійко представниць прекрасної статі – Мар’яна Ольховецька, Діана Ясінська та наймолодша учасниця усіх трьох турнірів, Наталя Бриндзей, якій лише нещодавно виповнилося 8 років.
Велику допомогу в організації турніру надала директор «Комунальної установи “Будинок культури” Хоростківський міський центр культури та дозвілля” Світлана Ангел а також відділ освіти, культури, молоді та спорту Хоростківської міської ради.

Юрій Грицевич

Керівник відділу продажів – поточні обов’язки і вимоги

Пора узнать, какие слоты дают и позволяют играть на выгодных условиях!