Дружина чиновника Кременецької РДА викрала з банку понад 7 млн. грн.

Поділитися

Заступника голови Кременцької РДА підозрюють у спробі тиску на правоохоронців, щоб допомогти його дружині уникнути покарання за крадіжку понад 7 млн ​​грн з відділення одного українського банку. Йдеться про підозру у злочині, скоєний Людмилою Хортик, дружиною 51-річного Василя Хортика, який у квітні 2021 року був призначений заступником голови Кременецької РДА і, за даними ЗМІ, опікується правоохоронним блоком.

Використовуючи службове становище та зв’язки, пише Antikor, ставленик чинного голови району Василя Кудлака, який був призначений на посаду Володимиром Зеленським у лютому 2021 року, нібито намагається знайти спосіб пом’якшити покарання для своєї дружини.

За даними матеріалів досудового розслідування, у лютому 2018 року Людмила Хортик, яка на той момент обіймала посаду начальника відділення одного з українських банків, привласнила 7,3 млн грн, 70 тисяч доларів, 17,6 тис. євро та золотий злиток, викравши їх із каси фінустанови. Зникнення великої суми було зафіксовано та задокументовано звичайною виїзною перевіркою. Після чого проти керівниці відділення порушили кримінальну справу за статтею ч. 5 ст. 191 КК України – розкрадання майна з використанням службового становища в особливо великих розмірах. Особливо тяжка стаття, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

Однак, пише Antikor, Василь Хортик, який обійняв посаду заступника голови РДА вже у статусі чоловіка обвинуваченої у тяжкому фінансовому злочині, зараз робить спроби чинити тиск на суд і слідство, щоб домогтися м’якшого вироку, що може допомогти його дружині залишитися на волі.

Експерти впевнені, що звинувачення на адресу його дружини та посада, яку займає Хортик, особливо з урахуванням того, що він офіційно курирує силовий блок в районі, є прямим конфліктом інтересів. А також звертають увагу на той факт, що приймати на керівну посаду в РДА людину з таким «бекграундом», ймовірно, не треба було.

Наскільки справедливими є звинувачення ЗМІ проти Василя Хортика, стане відомо незабаром. Засідання Тернопільського міського районного суду щодо кримінальної справи, порушеної проти Людмили Хортик, відбудеться 12 листопада.

Запрошуємо у листопаді на церемонії вшанування Героїв Небесної Сотні

Чверть українців вважають проблеми екології однією з головних загроз для країни