Краків потерпає від диких кабанів: люди бояться ввечері ходити вулицями

Поділитися

У польському місті встановлюють вже третю спеціальну “одловню”. До першої потрапили 176 кабанів, – пише wz.lviv.ua.
Нове покоління кабанів уже не боїться міста й людей. У пошуках їжі тварини приходять у житлові масиви, де їх приваблюють сміттєві баки…


Третю пастку для кабанів буде встановлено на півдні Кракова — у районі Ручай, поблизу вулиці Захисників Тобрука. Як розповіли у Департаменті формування довкілля мерії Кракова, «одловню» для кабанів встановлять у відповідь на численні скарги місцевих жителів, які часто бачать кабанів у тому районі міста.
За інформацією польських ЗМІ, деякі жителі південних районів Кракова, зокрема, району Ручай, із настанням темряви остерігаються виходити на вулицю. Аби не нарватися на зграю диких кабанів… Траплялося, тварини атакували перехожих, і ті викликали поліцію. Кілька поранених потрапили до лікарні. «Остання тривожна подія сталася 11 жовтня у районі вулиць Обозової і Кобєжинської, — повідомили місцеві ЗМІ. — Кабани напали на собаку, який унаслідок поранень загинув».

Першу пастку для диких кабанів у Кракові встановили ще у лютому — на території кампусу Ягеллонського університету, також у районі Ручай.

Пізніше цю пастку перенесли до житлового масиву «Подвавельський». Тільки до цієї пастки потрапили 176 кабанів! Через численні скарги мешканців у жовтні у районі вулиці Обозової змонтували другу пастку. Загальна вартість підготовки двох пасток, включаючи технічне обслуговування, становить 90 тисяч злотих. Пастки на диків на замовлення краківської мерії виготовила Служба швидкої допомоги для диких тварин.

Міські чиновники стверджують, що встановлені у Кракові пастки дозволяють відловлювати кабанів у гуманний і безпечний спосіб. «Одловні» керуються дистанційно, за допомогою спеціальної комп’ютерної програми. Усередину кладуть приманку, наприклад, кукурудзу. Щойно кабани потрапляють у пастку, пристрій надсилає сигнал оператору, який спостерігає за камерою і негайно зачиняє пастку. Потім до неї прибувають працівники спеціальної служби, які перевозять спійманих диків до лісу, в одне з мисливських угідь.

Як кажуть лісівники й мисливці, на яких посилаються краківські ЗМІ, нове покоління кабанів уже не боїться міста й людей. У пошуках їжі дики приходять на поля і в сади, а також у житлові масиви, де їх приваблюють сміттєві баки із залишками їжі… «При зустрічі з кабаном зберігайте спокій, не тікайте й не кричіть, а намагайтеся повільно піти», — радять жителям Кракова місцеві ЗМІ.

Як грати в українському казино Pin Up

Совок продовжується: сьогодні прем’єр-міністр України Шмигаль відвідає Тернопільську область з так званою робочою поїздкою