Опублікована оперативна зйомка при спробі дати хабар народному депутатові розміром у 100 тисяч доларів

Поділитися

Місяць триває розслідування спроби заблокувати законопроект 5572.  Затримали Олександра Нікіна, керівника громадських спілок «Українська ліга авторських та суміжних прав» та «Організація колективного управління авторськими і суміжними правами». Суму в $100 тис. щороку обіцяли за внесення «потрібної» правки та відтермінування законопроекту №5572.

Олександр Санченко, президент ВАМП та народний депутат, якого і намагалися підкупити, опублікував у себе на сторінці відеоматеріал із спробою підкупу. Платити пропонували на ФОП за «недопущення прийняття Законопроекту №5572». Особливий цинізм в тому, що оплата мала здійснюватись з рахунків «Організації колективного управління авторськими і суміжними правами» та Громадської Спілки «Автори та Видавці». Фактично це кошти отримані під час зборів, які мали б йти авторам та артистам.

Передумови.
Олександр Нікін, користуючись утвореним монопольним становищем на ринку, створив декілька «компаній-прокладок», через які проходили роялті за використання музики, що зменшувало реальний прибуток музикантів та авторів в рази.

Законопроект №5572 фактично ліквідовує монопольне становище та перезапускає процедуру акредитації організацій, що будуть здійснювати виплати роялті, тому Олександр Нікін пішов на підкуп одного з ініціаторів вказаного законопроекту.

Слідство по цій справі наразі триває.

Олександр Санченко є співавтором законопроекту №5572, який передбачає:
1. Розблокування роботи організацій колективного управління.

2. Припинення негативних наслідків попередніх конкурсів з акредитації організацій колективного управління у сферах публічного виконання та публічного сповіщення музичних недраматичних творів.

3. Дозвіл запуску нових прозорих конкурсів та обрання для акредитації репрезентативні (які представляють інтереси більшої кількості правовласників у цих сферах) організації колективного управління.

4. Забезпечення виплати винагороди всім правовласниками до моменту обрання нових акредитованих організацій колективного управління.

5. Забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України щодо захисту прав авторів.

Законопроект публічно підтримали кілька десятків артистів, саундпродюсерів, композиторів (https://fb.watch/9BU6aclr-U/)

Посилання на відео: https://www.facebook.com/sanchenko.oleksandr/posts/4330860247026048 

Особенности разработки приложений для бизнеса: на что стоит обратить внимание

Національний рейтинг «Екошкола року 2021» прямує на Тернопіль