У Львові закрилося інформаційне агенство. На Тернопільщині зникли майже всі “районки” від кремлівських загарбників

Поділитися


У Львові закрилося інтернет-видання Galnet. Причина – брак коштів.

У Тернопільській області тривають аналогічні процеси в інформаційному просторі. Точніше фінансова складова сучасного життя змушує владу відмовлятися від неефективних “районок”. Закон про роздержавлення ЗМІ зробив свою справу, а інтернет та соцмережі добили агітки. Зокрема, за 2021 рік на Тернопільщині припинили роботу 6 районок. Зрозуміло, що наслідком адмінреформи буде те, що залишаться працювати три районки. Вони будуть й надалі неефективно відмивати імідж місцевих бюрократів. Але собівартість контакту одного читача районки є золотою і більша в десятки разів, ніж приватних інтернет-видань. Значно вигідніше чиновникам завести сторіночку у соцмережі. Проте, якщо у радах працюють дубові кадри, то про роботу голів ОТГ, рад і мерів читають лише чиновники. Чиновників змушують підписуватись на їхні сторінки, але люди згодом відписуються, вносять зміни у стрічку новин.

Про стотисячні тиражі паперових видань вже всі забули. Найбільше видання області не має й 30 тисяч примірників на тиждень, а газету “Свобода” нібито купив голова облради Михайло Головко. Саме через це зміст газети остаточно зійшов на пси.

Соромно за більшість паперових ЗМІ, які стали агітками мера Тернополя Сергія Надала.

Із півтори сотні сайтів, яких наплодили років 5-7 тому свободівці, ударівці, політики та бізнесовці, активно працюють від сили два десятки. Чимало сайтів розвинули свої сторінки у соцмережах. Зокрема, наш сайт має понад 200 тисяч підписників у соцмережах.

 

5 експрес-дієт для швидкого схуднення

Як вибрати радіатор опалення?