В Україну прийшли тисячі німецьких РПГ “Матадор”

Поділитися

До України прибула перша партія протитанкової зброї, на закупівлю якої дав згоду уряд Німеччини.

Про завершення поставки в суботу, 26 березня, повідомляє німецьке видання Bild.

Ідеться про легкий ручний протитанковий гранатомет Matador, закуплений у німецької збройової компанії Dynamit Nobel Defense (DND).

За запевненням німецького виробника, цей РПГ здатний пробивати броню до 50 мм, тобто практично будь-який танк, що є на озброєнні РФ.

У суботу до України надійшло 2650 одиниць таких РПГ.

Загальний обсяг закупівлі – 5100 одиниць; решта 2450 зараз виготовляються і будуть надходити до України меншими партіями, до кінця травня.

Вартість закупівлі, як повідомляється, склала 25 млн євро, повідомляє “Новинарня”.

Зазначається, що німецький уряд погодився на цей продаж у гранично короткі терміни. Bild стверджує, що запит від Києва надійшов у п’ятницю, 18 березня, був схвалений експортною агенцією вже в понеділок, 21 березня, за активного сприяння міністра економіки Німеччини Роберта Габека.

RGW90 HH Matador (скор. англ. Mananportable Anti-Tank, Anti-DOoR ) – одноразовий ручний протитанковий гранатомет, розроблений у результаті співпраці компаній Сінгапуру та Ізраїлю. Є модернізованим варіантом німецького гранатомета Armbrust та працює на тих самих принципах.

Характерною особливістю Matador є наявність дворежимного підривника гранати. Спеціальна клавіша на корпусі гранатомета дозволяє переключити його або положення HEAT (кумулятивне) або HESH (бронебійно-фугасне). Перший режим дозволяє вражати бронетехніку, другий – укріплені споруди. Боєголовка дозволяє зробити в стіні дірку діаметром більше метра.

В одній із версій – дворежимний підривник і тандемна бойова частина.

Ця протитанкова зброя суттєво відрізняється від американських “Джавелінів” – вона для близького бою, на відстань від 20 до 500 метрів. “Матадор” важить 9 кг (проти 23 кг в американського пристрою) та передбачає можливість пострілів із приміщення.

Нагадаємо, до початку російського вторгнення ФРН відмовлялася постачати Україні озброєння, а також блокувала поставки з інших країн НАТО, маючи “сентименти” до Росії.

26 лютого стало відомо про “тектонічне зрушення політики” Берліна, коли Німеччина оголосила про надання Україні 500 стінгерів та 1000 ПТРК.

Розконсервована російська військова техніка повністю розкрадена

Дівчата зібрали для української армію 5 мільйонів гривень, розсилаючи свої еротичні фото