Чай під час війни теж зброя

Поділитися

Любите чай? Я теж його дуже люблю.
Тому всім важливо знати і передати друзям – переважна кількість чаю на полицях наших магазинів: Greenfield, Tess, Принцесса Ява/Нури, Curtis, Richard, Майский, Лисма – це російські чайні компанії!

Greenfield, Tess, Принцесса Ява/Нури належать до чайної імперії «Орімі», яка має в Україні «дочку» «Орімі Україна».
В 90-х роках російські бізнесмени Сергій Касьяненко та Олександр Євневич започаткували чайний бізнес в Росії і по сьогодні їх компанія Орімі займає понад третину всієї чайної продукції Росії. Цінує бізнесменів і президент РФ Володимир Путін. Кілька років тому за “трудові успіхи та активну громадську діяльність” він нагородив Євневича медаллю ордена “За заслуги перед Батьківщиною” ІІ ступеня.
І самі бізнесмени, і їхні компанії наполегливо не помічають воєнних злочинів Росії та масових вбивств українців. Наприклад, у Facebook бренду TESS в Україні з 23 лютого немає жодної публікації. А в Instagram TESS наче й не було нічого продовжують рекламувати чай.
За 2020 рік «Орімі Україна» отримала чистий дохід близко 1,6 мільярдів гривень.

Curtis, Richard, Майский, Лисма – належать російській чайній компанії «Май».
«Май» заснована російським бізнесменом Ігорем Лісенко у 1991 р на території Російської Федерації і належить йому по сьогодні.
Суттєвим фактом є те, що Ігор Лісіненко не тільки власник «Майського чаю» , а й засновник загальноросійської громадської організації «Деловая Россия». У стрічці новин на сторінці організації Ігоря Лісіненко є новина за 3 березня 2021 року наступного змісту: «Член координационного совета «Деловой России» Андрей Павлов удостоился почетной грамоты Министерства обороны Российской Федерации. Приказ об этом подписал 24 февраля глава министерства Сергей Шойгу. «Почетная грамота присуждена «за оказание содействия в решении задач, возложенных на вооруженные силы Российской Федерации». Тобто члени організації та сама організація «Деловая Россия» всіляко сприяють та допомагають збройним силам Російської Федерації.

Тож обираючи на полиці чай зверніть увагу чи ненавмисно не підтримуєте ви війну проти України?
Чи не збагачуєте російських олігархів?
Чи смакуватиме вам ТАКИЙ чай?!

Катерина Вацик

У Тернопільській області до війни були найменші зарплати в Україні. Бідося й сьогодні

Відома тернопільська стоматологиня в’їхала іномаркою в катедральний собор