Відома тернопільська стоматологиня в’їхала іномаркою в катедральний собор

Поділитися

У Тернополі водійка в’їхала в Катедральний собор в центрі міста

В результат інциденту потерпілих немає. На місці події працювали працівники поліції, управління поліції охорони, рятувальники та фахівці інших екстрених служб.

23 квітня близько 00.40 до співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від священнослужителя Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) про те, що всередину храму в’їхав автомобіль.

Виїхавши на виклик, працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно.

На місці події працювали рятувальники ДСНС. Вони вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу, та, з допомогою лебідки, відбуксирували автомобіль з приміщення храму.

Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту. Цікаво буде дізнатися під яким кайфом – алкогольним чи наркотичним перебувала стоматологиня.

У соцмережі жартують, що ймовірно водійка хотіла пошвидше прийти до плащаниці.

Можливо, у неї конфлікт з священнослужителем.  багажнику, як видно на фото, було доволі багато пасочок.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі, повідомляє офіційний сайт Національної поліції

Стали відомі деталі інциденту.

На ранішньому брифінгу керівник області Володимир Труш прокоментував скандальну ситуацію: “Сьогодні вночі сталася ситуація, яку пробують піднести, що це ДРГ для храму, для Катедри, це не так, це просто людина, яка не справилася з керуванням, і заїхала в Катедру. Не пов’язуйте це з військовими діями, це просто людина, яка не справилася з керуванням”, – наголосив Володимир Труш.

Керівник поліції Тернопільщини Олександр Богомол зазначив, що водійка посварилася з чоловіком.
“За фактом якраз пошкодження майна Катедрального собору пошкоджено кримінальне провадження за статтею 178 кримінального кодексу України. Жінка, після конфліктної ситуації з чоловіком, сіла за кермо, поїхала в центр міста, грубо порушуючи правила дорожнього руху, не справилася з керуванням та заїхала, пошкодила храм, який з 18-го століття ворота храму стояли. Поліція задокументувала цей факт. Жінці надається медична допомога. Слідство буквально за декілька днів дасть відповідь на всі запитання. Це не пов’язано зі збройною агресією. Це мешканка Тернополя місцева жителька. На жаль така дуже неприємна ситуація, але прошу прийняти як те, що вже відбулося. Працюємо зі священнослужителями, щоб у цьому храмі відбулося Богослужіння і люди могли скористатися послугами священників і освятити свої паски”, – заявив Олександр Богомол.

За попередніми даними, водійкою нібито виявилась 35-річна мешканка Тернополя – Яворська-Скрабут Ірина Михайлівна, лікар-стоматолог. Жінка посварилася з чоловіком, була у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, на власному автомобілі “Ауді” знесла металеві двері у собор та потрощила плащаницю і престол. Жінка у лікарні, поліція проводить розслідування справи

Довідка

 

Яворська-Скрабут (Яворська) Ірина Михайлівна, народилась 21 квітня 1987 року в м. Тернопіль. У 2009 році закінчила стоматологічний факультет Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. У 2010-2011 рр. проходила інтернатуру зі спеціальності «Стоматологія» на базі Тернопільського районного територіального медичного об’єднання. З 2011 року працювала асистентом кафедри терапевтичної стоматології, з 2016 року і по теперішній час працює асистентом кафедри хірургічної стоматології. Активно займається науковою діяльністю. З 2011 року працювала над написанням кандидатської дисертаційної роботи на тему: «Особливості морфо функціональної перебудови тканин та судинного русла великих слинних залоз щурів при експериментальній гіперглікемії» під керівництвом доктора медичних наук , професора Герасимюка Іллі Євгеновича.

 

Чай під час війни теж зброя

На честь тернопільських артилеристів назвали вулицю у Малині, що на Житомирщині