На фронті загинув колишній тернопільський журналіст Віталій Дерех

Поділитися

З глибоким сумом повідомляємо, що у боях за Україну на Донеччині загинув командир 2 протитанкового відділення протитанкового взводу протитанкової батареї батальйону спецпризначення, молодший сержант Дерех Вiталiй Мирославович.

Вчора у ході бою з російськими окупантами у Бахмутському районі  загинув Дерех Віталій Мирославович – пластун-скоб, лицар Ордену залізної остроги, молодший сержант.

Віталік прийшов в Пласт, коли йому було 7 років. Після новацтва, пластував в 29 курені, опісля разом із своїм гуртком “Сірі Вовки” – в 77 курені ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Багато разів був учасником, опісля інструктором на військово-патріотичному таборі “Легіон”. З дитинства в нього були захоплення військовою справою, дослідження різних цікавинок, купа екстремальних пригод.

Навчався в Галицькому коледжі м. Тернопіль на журналіста, опісля став одним із найвпізнаваніших репортерів газети “20 хвилин”, зокрема їздив від редакції в експедицію в Південну Африку та Мадагаскар в 2013.

В 2013-2014 брав участь у Революції Гідності, у складі 15-ї сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого, повідомляє тернопільський пласт.

Весною 2014 вступив добровольцем в батальйон “Айдар”, де воював до липня 2015. Відзначений Орденом за мужність ІІІ ступеня, Пластовим Бронзовим хрестом за геройський чин (Віталій врятував життя побратима).

У кінці лютого 2022 року знову пішов захищати Україну – березні брав активну участь у боях під Києвом, опісля на Луганщині та Донеччині
Керував розрахунком протитанкових засобів, з яким ліквідував не одну одиницю ворожої техніки та особового складу.

Вічна пам’ять

Шрі-Ланка вирішила купувати нафту в рашки. Українці перестануть пити цейлонський чай?

Ринок праці у травні: до повноцінного відновлення ще далеко