Міжнародний онлайн-фестиваль подкастингу “Play It by Ear” відбудеться з 5 по 29 липня

Поділитися

Науково-популярне медіа «Куншт» запускає міжнародний онлайн-фестиваль подкастингу «Play It by Ear». Події відбуватимуться з 5 по 29 липня. Учасники з п’яти країн зможуть поспілкуватися з найкращими закордонними та українськими творцями подкастів, а також обмінятися власним досвідом. Фестиваль відбувається за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.

У світі є подкасти майже про все на світі. Майже. Але навряд, що є подкаст про те у чому найліпше розбираєтеся саме ви. Кожна історія заслуговує на те, аби її розповіли і зробили це майстерно.

Як взяти участь у фестивалі? 

Щоб взяти участь у фестивалі, потрібно заповнити форму реєстрації. До 24 червня ми відберемо по 30 найбільш мотивованих учасників з України, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

У «Play It by Ear» може взяти участь будь-яка людина, що планує створити свій подкаст або вже має один чи кілька подкастів і мріє робити ще.

Робоча мова фестивалю – англійська.

Зіркові подкастери 

У програмі фестивалю візьмуть участь Саймон Адлер (Radiolab, США), Дженна Вайс-Берман (Pineapple Street Media, США), Крістер Мольтцен (Third Ear Podcast, Данія), Дмитро Пальчиков (The Ukrainians Media, Україна), Федір Попадюк (Українська правда, Україна) та багато інших подкаст-профі.

Подкасти настільки впливові, що в 2020 році в межах Пулітцерівської премії навіть створили окрему номінацію, на яку можуть претендувати радіопрограми та подкасти. Тільки в Apple Podcasts вже завантажено понад 2,2 мільйона подкастів з усього світу. У США чверть американців слухають подкасти щотижня, і ця тенденція активно поширюється іншими країнами. Тому немає сумніву, що подкасти ставатимуть популярнішими щороку.

«Хоч ми планували цей проєкт ще до повномасштабної війни, відчуваю, що він на часі. Зараз з’являється чимало подкастів, які допомагають осмислити нашу боротьбу і той досвід, який ми переживаємо. Разу у раз українськомовні подкасти витісняють російські з топів. Цей фестиваль сприятиме ще більшому зміцненню індустрії подкастів в Україні та її включенні у міжнародний контекст», – зауважує Кирило Бескоровайний, співзасновник науково-популярного медіа «Куншт».

В Україні почали виробляти гуманітарні безкоштовні корми для коней

3

Австралія розпочала передачу чергової партії бронетехніки