Австралія розпочала передачу чергової партії бронетехніки

Поділитися
Минулого тижня Австралія розпочала передачу чергової партії, хоч і не численної, але потрібної нам бронетехніки — цього разу 14 модернізованих БТРів М113AS4.
Фактично це півтори мотопіхотні роти (або дві роти по 7 машин).
М113AS4 це австралійська версія модернізації легендарного американського транспортера. З 2007 по 2012 рік було поліпшено 171 машин версії М113А1. З них 43 — бойові, а 128 — у якості допоміжних (БРЕМ, БММ, КШМ та транспорта версії). Модернізація включала встановлення нового двигуна MTU 6V199TE на 350 к.с., нової трансмісії з додатковим опорним катком, посилене бронювання корпусу (тримає влучання 14,5-мм куль з КПВТ) та посилений протимінний захист, заміну засобів зв‘язку, навігації та нічного бачення. Бойові версії отримали закриту башту з 12,7-мм кулеметом М2HB-QCB.
М113 — один з наймасовіших у світі гусеничних БТРів, який з 1960-х років експлуатується в десятках країн по всьому світу. Сьогодні це один з основних типів техніки які нам передають партнери для компенсації втрат у бронетехніці. Чому саме він? Бо їх багато є по світу, вони прості, надійні та виводяться з активної експлуатації через заміну на більш сучасні типи техніки.
Для України отримання значної кількості М113 це можливість не лише компенсувати втрати війни, але й пересадити новостворені бригади з вантажівок та пікапів на «броню» — з хоч якимось захистом (краще радянських БТРів) та озброєнням. І потреба в таких машинах вимірюється тисячами одиницю. І отримати їх реально.

Міжнародний онлайн-фестиваль подкастингу “Play It by Ear” відбудеться з 5 по 29 липня

Чому 1+1 так люблять в Україні