Географія виноробства України не обмежується південними областями і Закарпаттям. Дегустація лінійки вин крафтової сімейної виноробні Father’s Wine з Гусятина відбулася в Парижі, у ресторані української кухні Oranta 2 липня. Символічно, що закладу напередодні виповнився рік.
Ціль дегустації – популяризація бренду України через вино, знайомство з виноробними регіонами та виноробнями, яких ми маємо понад 80, інформаційна підтримка вітчизняного виноробства, а також вивчення можливості реалізації українських вин за кордоном, повідомляє posteat.ua
У 2018 році Володимир Буячок пішов з життя. Але залишив по собі ідею сучасного крафтового вина, яку підхопили діти та дружина винороба. Його донька Оксана та син Тарас вирішили продовжити татові починання, перетворивши його хобі на справу життя. Вино отримало назву на честь батька — Father’s Wine.
Виноробня сьогодні:
- 4 га власних виноградників в Гусятині;
- Об’єм виробництва 23000 пляшок на рік;
- Лімітований випуск вина невеликими партіями;
Оригінальні сорти винограду:
Геліос та Дублянський — автохтонні сорти, які визначають особливий бленд смаків регіону;
Юпітер — ароматний американський сорт для виробництва рожевого вина;
Йоханнітер — яскравий та об’ємний, із родини німецьких Рислінгів;
Мускат оттонель, з якого виробляється PET NAT, біле тихе і бурштинове вино;
Совіньйон Блан — один з так званих «великих винних сортів»;
Шардоне, Каберне Совіньйон, Мерло, Піно нуар, Сапераві — класичні сорти для виробництва червоних вин.
Виробника вина стверджують, що використовують для виробництва вина 80% урожаю власних плантацій.
На їхніх виноградниках нібито не використовується жодних пестицидів та шкідливих препаратів, а збір винограду відбувається вручну.
Виноробня нібито оснащена високотехнологічним європейським обладнанням з Італії, Болгарії та Словенії. Бродіння відбувається у професійних ємностях з нержавіючої сталі.
Практикується витримка в глиняних амфорах і дубових баріках з Франції та України.