Тернопільські вина Father’s Wine дегустували у Парижі

Поділитися

Географія виноробства України не обмежується південними областями і Закарпаттям. Дегустація лінійки вин крафтової сімейної виноробні Father’s Wine з Гусятина відбулася в Парижі, у ресторані української кухні Oranta 2 липня. Символічно, що закладу напередодні виповнився рік.

Ціль дегустації – популяризація бренду України через вино, знайомство з виноробними регіонами та виноробнями, яких ми маємо понад 80, інформаційна підтримка вітчизняного виноробства, а також вивчення можливості реалізації українських вин за кордоном, повідомляє posteat.ua

Географія виноробства України не обмежується південними областями і Закарпаттям. Виноробний потенціал Тернопільської області відкривали парижани разом з крафтовою сімейною виноробнею Father’s wine .Географічно це частина Поділля на заході України.
Виноробня розташована у селищі Гусятин. Сім’я виробляє вино з 2010 року, а на ринку України вино представлене з 2019, коли підприємство отримало ліцензію.
У регіоні переважають чорноземи та синя глина, яка дуже цінна за своїми властивостями для виноградної лози. Виноробня вирощує сорти Йоханітер, Юпітер, Мускат Оттонель, Геліос, Дублянський. Частину винограду привозять з півдня з орендаваних виноградників. Це Одеський Чорний, Каберне Совіньйон, Мерло, Сапераві.
Довідка 
Father’s Wine
Понад 10 років тому підприємець з Гусятина — Володимир Буячок, заклав перші підвалини майбутньої виноробні. Ним були вирощені перші лози 40-ка сортів технічного винограду, більшість з яких були новими та нетиповими для українського виноробства, з метою випробувати виноробний потенціал Тернопільщини. Його експеримент мав успіх, і вже у 2010 році було засновано виноробню.
У 2018 році Володимир Буячок пішов з життя. Але залишив по собі ідею сучасного крафтового вина, яку підхопили діти та дружина винороба. Його донька Оксана та син Тарас вирішили продовжити татові починання, перетворивши його хобі на справу життя. Вино отримало назву на честь батька — Father’s Wine.
У 2019 році бренд отримав ліцензію малих виноробів та офіційно вийшов на український ринок, ставши першою в історії виноробнею на Тернопільщині з власним виноградом та унікальними сортами!

Виноробня сьогодні:

  • 4 га власних виноградників в Гусятині;
  • Об’єм виробництва 23000 пляшок на рік;
  • Лімітований випуск вина невеликими партіями;

Оригінальні сорти винограду:
Геліос та Дублянський — автохтонні сорти, які визначають особливий бленд смаків регіону;
Юпітер — ароматний американський сорт для виробництва рожевого вина;
Йоханнітер — яскравий та об’ємний, із родини німецьких Рислінгів;
Мускат оттонель, з якого виробляється PET NAT, біле тихе і бурштинове вино;
Совіньйон Блан — один з так званих «великих винних сортів»;
Шардоне, Каберне Совіньйон, Мерло, Піно нуар, Сапераві — класичні сорти для виробництва червоних вин.

Виробника вина стверджують, що використовують для виробництва вина 80% урожаю власних плантацій.
На їхніх виноградниках нібито не використовується жодних пестицидів та шкідливих препаратів, а збір винограду відбувається вручну.
Виноробня нібито оснащена високотехнологічним європейським обладнанням з Італії, Болгарії та Словенії. Бродіння відбувається у професійних ємностях з нержавіючої сталі.
Практикується витримка в глиняних амфорах і дубових баріках з Франції та України.

Як грати в казино Космолот та вигравати

У Тернополі чиновники і депутати з стокгольмським синдромом не спромоглися перейменувати вулицю, названу на честь воїна радянської окупаційної влади Миколи Карпенка