У магазинах Херсону окупанти запроваджують “натуральний обмін” товарів як у середньовіччі

Поділитися

Через фінансові проблеми у місцевого населення, в магазинах окупованого Херсона з’явився «натуральний обмін» та «продуктові кредити». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Товари відпускаються в обмін на інші товари. При цьому продавець щоразу окремо домовляється із покупцем про курс такого обміну. Фіксуються численні випадки «продуктових кредитів», коли продавці у продуктових чи господарських магазинах відпускають товари у борг під 10-20%», – розповіли у відомстві.
Крім цього, у місті почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ та організацій, начальників середньої ланки (начальників відділів та директорів департаментів) місцевих органів виконавчої влади.

«Це пов’язано зі спробами окупаційної адміністрації «вмовити» їх піти на співпрацю з окупантами та повернутися на своє колишнє робоче місце з метою поновлення роботи відповідної організації чи служби», – зазначили розвідники.

Також із установ, які вели облік виборців під час виборчих кампаній, вивезено близько 20 коробок матеріалів про виборців, які мешкали чи проживають на території Херсона.

«Це пов’язують із черговою спробою проведення так званого «референдуму». Згідно з новими розпорядженнями, він може відбутися у першій половині вересня», – підсумували в ГУР Міноборони.

Суд оголосив у міжнародний розшук обвинуваченого в розкраданнях на зведенні “Стіни Яценюка”

Ви вірите, що будівельні компанії, які знищували українські парки, нормально відбудують Україну? Чи просто освоять мільярди і отримають надприбутки?