8 якостей, які зрілі та розумні чоловіки шукають у жінках

Поділитися

Я знала чоловіків, які пропустили чимало шансів вступити у стосунки з по-справжньому розкішними жінками. Вони не намагалися залізти до них у ліжко. Вони не водили їх за носа і не обманювали їх. Вони просто їх відкидали — і все тому, що вони здавались їм:

  • недостатньо зрілими;
  • недалекими;
  • самозакоханими;
  • ревнивими;
  • не впевненими в собі.

Такі якості дійсно часто зустрічаються в різних людях, причому як чоловіках, так і жінках, і ми добре про це знаємо. Але ми, жінки, рідко говоримо про них так, ніби вони стосуються і нас, чи не так?

Ми вдаємо, що кожна жінка, відкинута чоловіком, або мила, добра і абсолютно безневинна жертва, або просто неправильно зрозуміла героїня зі складним характером, супутнику якої просто не вистачило терпіння. Але насправді деякі з жінок справді залишаються великими і примхливими дітьми — навіть якщо обзаводяться приємними для очей формами та вміють ідеально ходити на туфлях із високими підборами.

Втім, сучасний світ уже давно почав масово виробляти для них цілком підходящу пару — блакитнооких і світловолосих культуристів з рельєфною мускулатурою, чиї розуми зайняті боксом і футболом, які п’ють протеїнові коктейлі на сніданок.

Але якщо ви по-справжньому розумні (що, до речі, є не вродженою, а цілком набутою якістю), ви заслуговуєте на того, хто цінуватиме вас гідно.

Надішліть до біса стандартні поради з сайтів знайомств. Моє любовне життя було нескінченною каруселлю перших побачень, які ніколи не переростали в другі та треті, поки мені не пощастило натрапити на одну просту цитату, яка змінила на краще все моє життя.

“Якщо ви після побачення прийшли до когось додому, а там немає книг, не лягайте в ліжко з цією людиною”.

Джон Уотерс

До того, як я її прочитала, чомусь вважала, що маю приховувати свій розум і любов до подібних жартів. Що мені не можна бути собою. Що я маю «розбавляти» себе, наче надто міцне вино.

І я це робила.

Намагалася зустрічатися з хлопцями, у яких у будинку не було жодної книги, і з цього не виходило нічого доброго. Я завжди виявлялася нещасною в таких відносинах, і вони, як правило, тривали недовго.

І мені чомусь здається, що багато дівчат та хлопців стикалися з тією ж проблемою, що і я.

Так що якщо все, що вам потрібно, це зійтися з ким завгодно, і потім довгі роки ненавидіти один одного в спільній квартирі або будинку, дотримуйтесь стандартних порад з посібників про те, як влаштувати своє особисте життя:

  • ширше посміхайтеся на побаченнях;
  • смійтеся з поганих жартів;
  • ідіть у ресторан, до якого вас запросять;
  • вважайте правильним, що за вас заплатять.

Але якщо ви хочете потрапити у відносини, які дозволять вам жити своїм життям, і в яких ви зможете бути по-справжньому щасливими, вам доведеться докласти трохи більше зусиль.

Досить задовольнятися зовнішньою привабливістю на шкоду розуму.

Ну, тобто, це 2022 рік. Якщо придивитися, ви знайдете навколо багато симпатичних та розумних хлопчиків та дівчаток. Тільки ось вони не завжди зависають у барах та нічних клубах. І не розраховуйте на те, що вони неодмінно першими знайдуть вас просто тому, що ви виявитеся їх істинним коханням.

То що ж заводить цих розумних хлопчиків у не менш розумних дівчатках? Як правило, дорослі, відповідальні та розумні хлопці шукають у своїй обраниці такі якості:

1. Вона цілком здатна зробити перший крок, запросивши його на побачення.

Розумні хлопці вже трохи втомилися від старих правил, які свідчать, що вони, і тільки вони, зобов’язані бігати за дівчатами, робити перші кроки, запрошувати їх на побачення, і, звичайно, платити за все.

Ну так ось … у мене є подруги, які перевертають ці правила з ніг на голову.

Вони першими «підкочують» до хлопця, що сподобався.

Вони звуть його на вечерю в улюблене кафе. Роблять компліменти його почуттю стилю, волоссю і дуже красивим очам. Вони чітко дають зрозуміти, коли хочуть, щоб їх поцілували, а якщо вважають, що хлопець досить добрий, перший сеkс із ним у цих дівчат також відбувається за їхньою ініціативою.

І знаєте що? Це працює. Більшість цих дівчат на час написання цієї статті перебувають у щасливих, повноцінних і міцних стосунках з хлопцями, яких вони зустріли саме в такий спосіб.

Пам’ятайте, іноді вам дійсно варто першими заговорити зі скромним і непомітним хлопцем, який тихо сидить у куточку. Цілком можливо, що він може запропонувати вам набагато більше, ніж здається на перший погляд. Зробіть перший крок, незважаючи на те, що ви дівчина і на всю іншу нісенітницю, яку ви відчитали в модних журналах та на сайтах знайомств.

Якщо вам хтось подобається, поговоріть із ним. Запросіть його на побачення. Поцілуйте його. І перестаньте турбуватися про те, хто що повинен робити першим.

2. Вона завжди залишається прямою і відкритою, ніколи не граючи в «ігри розуму».

Що стосується цього пункту, то тут неважливо, якої ви статі. Важливо інше — лише недалекі й токсичні люди, які назавжди застрягли в дитинстві, мучать своїх партнерів невидимими правилами та очікуваннями, які він чи вона повинні відчувати і розуміти.

Ви, напевно, знаєте таких людей. Це вони вважають, що партнерам неймовірно пощастило з ними. Це вони присягаються у вічному коханні, а тим часом зустрічаються за вашою спиною з іншими.

Це у них є неписані і не озвучувані правила щодо того, як довго ви «маєте» чекати перед тим, як відповісти на їхню смс-ку або передзвонити. І якщо ви зволікаєте хоча б на мить, влаштовують вам багатоденні істерики.

Це вони фліртують з іншими людьми лише для того, щоб змусити вас ревнувати, а потім роблять здивовані очі і з виглядом ображеної невинності стверджують, що вони з ними просто дружать.

Ну так ось … по-справжньому розумні чоловіки, які поважають себе, ненавидять подібне.

І якщо вони відчують, що ви з ними граєте, знущаєтеся з них, катаєте на емоційних гойдалках, або просто змушуєте їх дотримуватися правил, яких вони не розуміють, вони просто розвернуться і підуть з вашого життя.

Вони мають своє життя.

У них є інші речі та люди, які їм цікаві. І найголовніше, вони знають, що просто не повинні миритися з усіма цими дурницями.

Вони не будуть на вас злитися і влаштовувати сцени ревнощів. Не будуть після вашої істерики повзати на колінах, вимолюючи вибачення. Вони просто залишать вас віч-на-віч із самими собою і приділять свою увагу тим, хто поводитиметься з ними гідно.

Саме тому розумні та дорослі жінки роблять все можливе, щоб донести до свого партнера те, що вони справді думають та відчувають. Вони розповідають про свої потреби та бажання, роблячи це вчасно. Вони з самого початку, не ховаючись, розповідають про те, чого хочуть від стосунків.

Вони посилають партнеру чіткі сигнали і щонайменше чітко висловлюють свій інтерес. Так, вони очікують, що їх чоловік буде вміти читати мову їхнього тіла і буде не зовсім сліпий і глухий до натяків, але вони не будуть змушувати його зображати детектива в пошуках того, що вони дійсно мають на увазі.

3. Вона саркастична, іронічна або просто кумедна.

Розумні люди мають чудове почуття гумору.

Вони здатні посміятися не лише над іншими людьми, а й над самими собою, особливо якщо потраплять у незручну ситуацію. І вони хочуть від партнера більшого, ніж уміння сміятися з усіх їхніх жартів, навіть невдалих.

Вони хочуть, щоб жінка говорила їм, коли жарт вийшов зовсім несмішний. І не хочуть, щоб їм дозволяли виставляти себе на посміховисько. Єдине, що справді ображає розумного чоловіка — випадки, коли кохана жінка вважає, що його его настільки крихке, що його треба оберігати від найменшої критики та глузувань. Вони віддадуть перевагу гіркій правді і їдкому сарказму, ніж солодкій брехні.

А ще їм потрібна жінка, яка здатна змусити їх посміятися навіть у похмурий день. Повірте, це багато чого вартує.

4. Вона вміє розповісти історію свого життя.

У будь-якого персонажа книги чи фільму є своя історія… Але вона є й у будь-якої звичайної людини, навіть якщо вона про це не підозрює.

Що вирізняє посередні побачення? Та те, що на них зустрічають разом дві нудні людини, що час від часу мляво відповідають на запитання один одного, і не виявляють жодної ініціативи.

Так що якщо людина, з якою ви поїхали на побачення, поставить вам запитання, не робіть відповідь настільки сухою, немов ви заповнюєте опитувальник при прийомі на роботу.

Розкажіть цій людині історію.

Покажіть її особистість.

(До речі, як і більшість інших порад, це цілком застосовується не тільки до дівчат, а й до хлопців).

5. Вона креативна, і вона має до чогось пристрасть.

Жінка, яка, як і мільйони інших, постійно базікає про йогу та «Відчайдушні домогосподарки» навряд чи привабить розумного хлопця. Або вона привабить розумного хлопця, який використовуватиме її лише для сеkсу — або, того гірше, захоче взяти її за дружину для того, щоб вона стала блискучою, але недалекою окрасою його будинку.

Справді розумні чоловіки шукають собі жінок, достатньо інтелектуально розвинених, щоб піднятися над сферою інтересів типової та шаблонної домогосподарки. Жінок, які мають до чогось пристрасть, і які справді чимось цікавляться.

Цей інтерес може бути чим завгодно — прагненням побудувати кар’єру, невеликим бізнесом, чернеткою книги, яку вона вже п’ять років пише, заняттями в школі мистецтв або навіть волонтерством.

Розумні чоловіки люблять жінок, які вміють грати на музичних інструментах чи співати. Вони люблять тих, хто малює, займається аматорською фотографією або пише пристойні вірші. І вони неодмінно підтримають захоплення такої жінки.

6. Вона більше читає, ніж дивиться телевізор.

Ви коли-небудь намагалися спілкуватися з людиною, яка не читає книг? Ну, тобто взагалі не читає. Жодних.

Це дуже, дуже нудно.

Складніше, мабуть, спілкуватися лише з тими, хто перетворює будь-яку розмову на найдовший монолог про всі книги, які він чи вона нещодавно прочитав. Розмова із такою людиною практично фізично болюча.

Але здебільшого люди, що читають, набагато цікавіші за тих, хто цього не робить. Читаюча жінка як мінімум відрізняється вмінням надовго затримувати свою увагу на чомусь одному. А ще джерелом її мудрості та знань є далеко не лише її власний життєвий досвід.

Вона мудра не по роках, і з нею цікаво поговорити про що завгодно.

Але де ж у наші дні шукати дівчат, які люблять читати? Мабуть, таку можна знайти у книгарні, якщо у вашому місті вона є. А якщо це не так, то пошукайте будь-яке інше місце, де збираються розумні люди.

Спробуйте заснувати книжковий клуб і розповісти про нього вашому оточенню — і, можливо, на один зі зборів прийде людина, з якою вам захочеться назавжди залишитися.

Ну а тим часом читайте!

7. Вона стежить за останніми подіями.

Останнім часом багато людей починають мало не пишатися тим, що не стежать за всією «нісенітницею», що відбувається в навколишньому світі. Вони чомусь вважають, що, зариваючи голови в пісок, вони будуть щасливішими.

Насправді вони будуть лише менш поінформованими.

Розумний чоловік хоче, щоб його жінка знала, що відбувається у світі. Йому потрібна та, хто знає, що відбувається за межами її затишного світу. Крім того, прагнення більше знати про світ супроводжується й іншими привабливими якостями — такими, як емпатія, впевненість у собі та небайдужість до інших людей.

8. Вона має стандарти, а не жорсткі очікування.

Вони хочуть, щоб між вами проскочила «іскорка» — як фізично, так і інтелектуально. Хочуть, щоб ви були сумісні. Що це означає? Насамперед те, що вам має бути приємне суспільство один одного. Має бути приємно спілкуватися один з одним… торкатися… обійматися.

Як правило, фізична частина «хімії» стосунків подбає про себе сама — навряд чи комусь захочеться вступити до відносин з тими, хто їм фізично неприємний.

Інтелектуальна частина «хімії» відносин набагато складніша, але саме вона є ключем до всього. Чим менше у вас буде речей, які вас дратують у партнері, тим краще.

Речі, що дратують — це не більше ніж жорсткі очікування. Як правило, вони стосуються якихось дрібниць — того, що ваш партнер голосно “чавкає”, або, скажімо, забуває забирати капці у шафу. Одним словом, того, що насправді зовсім не має значення. Найчастіше вони просто є проявом нашої фобії перед тривалими стосунками та наслідком того, що ми шукаємо будь-якої нагоди для того, щоб їх розірвати.

Інша річ стандарти.

Вони визначають те, як ви ставитеся до свого партнера у відносинах, і як би вам хотілося, щоб він ставився до вас. Вони всеосяжні. Вони гнучкі. Їх можна обговорити. Часом їх важко визначити, проте легко дотримуватися.

Дорослі та розумні чоловіки та жінки шукають тих, чиї стандарти та переконання сумісні з тими, яких дотримуються вони самі. У них немає безлічі дрібних правил, яких повинен дотримуватися другий партнер, зате є кілька великих. Вони не шукають вина, розведеного водою. Їм потрібні справжні, нерозбавлені особи.

І вам варто наслідувати їхній приклад.

Автор: Jessica Wildfire

Долаємо наслідки війни разом: запрацювала група підтримки від Українського ветеранського фонду

Як українська школа готує дівчат до військової служби?