Золоте молоко – солодкий та ароматний напій, який розбавить низку чашок звичного чаю та кави. Приготувати його дуже просто, оскільки в його складі лише три основні компоненти: молоко, мед та куркума. Засіб особливо добре пити взимку та восени, адже він добре зігріває в холодну погоду.
Щоб приготувати корисний напій, візьміть 2 столові ложки порошку куркуми, склянку води, молоко, мед. Імбир та корицю можна додати за смаком.
Приготування: робимо пасту, яку можна зберігати в холодильнику протягом місяця та додавати у молоко за потребою. Для цього з’єднайте в окремій ємності 2 столові ложки порошку куркуми, склянку води і мед, перемішайте і поставте на повільний вогонь. Після закипання варіть 5-7 хвилин, постійно при цьому помішуючи. У вас має вийти густа в’язка паста, яку потрібно перелити в скляну посудину, остудити і поставити в холодильник.
Щоб приготувати золоте молоко, чайну ложечку пасти розведіть у чашці гарячого молока. За бажання можна додати трохи кориці та імбир. Ви отримаєте смачний, корисний та ароматний напій, який зігріє у холодні осінні та зимові дні.
Коли краще пити золоте молоко?
Послідовники аюрведи в Індії та інших країнах Південної Азії вірили, що молоко з куркумою, випите в різний час доби, по-різному впливає на організм. Вважалося, що якщо випити його вранці, воно дасть заряд енергії та сили, якщо випити таке молоко вдень – покращить апетит. Вечірнє вживання напою нібито заспокійливо впливало на нервову систему, зігрівало, покращувало сон повідомляє apostrophe.ua