7 типів відео, які цікаві для користувачів соцмереж

Поділитися

Сьогодні відео — один із найпопулярніших форматів контенту. За даними Wyzowl у 2022-му році люди витрачають в середньому 19 годин на тиждень (понад 2,5 години на день) на перегляд відеоконтенту. Це на 1 годину більше порівняно з 2021-м і на 8,5 годин — за останні 3 роки!

Ба більше, користувачі вдвічі частіше діляться відео зі своїми друзями, ніж будь-яким іншим типом контенту. Але як зробити цікаве відео та про що знімати?

Розповідаємо про типи відео та як за допомогою них розбавити ваш контент у соціальних мережах:

1. Інтерв’ю / питання + відповіді — дієвий спосіб, аби підвищити залученість вашої аудиторії. До інформативних інтерв’ю можна долучити лідерів думок або членів вашої команди, заздалегідь зібравши запитання від вашої аудиторії.

Цей формат добре працює і для сольних відео. Розкажіть про те, що цікавить ваших підписників, або зробіть рубрику на кшталт 73 швидких питання від Vogue.

Відеоінтерв’ю та питання + відповіді можна записати заздалегідь або вийти в прямий ефір.

2. За лаштунками — органічний спосіб, щоб аудиторія могла зазирнути за межі екрана та завчасно підготовленого контенту у ваших соцмережах. Покажіть культуру та життя компанії, членів команди та людей, які стоять за конкретними процесами.  Якщо ви часто берете участь чи проводите різні заходи — відео про це також може зацікавити підписників.

3. Поради / лайфхаки / рекомендації — корисний формат для вашої аудиторії. Це можуть бути відео в стилі коротких вебінарів у прямому ефірі чи записі або ж декількахвилинні ролики щодо конкретного питання / теми. Тільки уявіть: у 2021 році 94% користувачів переглядали пояснювальні відео, аби дізнатися більше про конкретний продукт /послугу.

Знайдіть вдалий інтерактивний формат, щоб не робити довжелезні відео, адже в соцмережах найкраще працюють короткі ролики.

4. Новини / тренди — за останні роки соціальні мережі стали місцем швидкого споживання  інформації. Така тенденція є як у країнах Заходу (США — майже 53 % громадян), так і в Україні. За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології 76,6% українців користуються соцмережами, аби дізнатися новини.

Важливо знайти вдалий формат і визначити, які саме новини варто висвітлювати. Якщо ви не новинне медіа, висвітлювати все підряд — не найкраще рішення. Натомість актуальні теми з вашої сфери будуть хорошою ідеєю. А відео з екстреними новинами — це ще й можливість отримати багато переглядів.

5. Оголошення — ідеальний формат, аби повідомити вашу аудиторію про вихід нової рубрики, спецпроєкту або нового продукту, наприклад, подкаста. Так ви зможете небанально проінформувати про будь-які зміни наявну аудиторію та залучити нову.

6. Прямі ефіри — популярний формат, що дає змогу в режимі реального часу записувати та транслювати відео. Максимальна тривалість трансляції на популярних платформах:

  • Instagram — 1 година;
  • Facebook — 8 годин;
  • YouTube — 12 годин;
  • TikTok — 1 година.

Завдяки прямим трансляціям можна збільшити залученість і довіру аудиторії. Перевага формату — можливість вести прямий діалог із підписниками, ділитися своїми знаннями та досвідом у режимі реального часу.

Комбінуйте цей тип відео з іншими:

  • питання від учасників прямої трансляції та ваші відповіді на них;
  • історії успіху чи інтерв’ю;
  • життя вашого офісу або один день із головним редактором;
  • поради, лайфхаки, рекомендації;
  • огляд останніх новин або трендів.

7. Розіграші / конкурси — це дуже вдала рубрика, аби підвищити охоплення та зацікавленість (хто ж не любить розіграші та подарунки). Зробіть декілька відео: у 1-му розкажіть про конкурс та умови участі, а у 2-му оголосіть його результати (можна зробити в прямому ефірі).

Син колишнього мера Тернополя Заставного повівся як кремлівський рагуль

Сьогодні вранці підступні кацапські вилупки вдарили по житловому будинку у центрі Києва