Як розпізнати токсичного чоловіка?

Поділитися

Він неодмінно твердитиме про те, наскільки хороший, чесний і вірний… Але коли людина дійсно поєднує в собі всі ці якості, їй не треба говорити про це — це видно і так.

Щоб визначити такого чоловіка, вам не потрібен попередній досвід спілкування з токсичними людьми, хоча він, безумовно, допомагає. Але правда в тому, що токсичного чоловіка можна побачити чи не за кілометр — якщо ви знатимете, до чого придивлятися.

А ще, якщо бути чесними… Усі ці ознаки так само часто виявляються у жінок, як і у чоловіків. Отож вони:

1. Його життя у повному безладді.

Він мало не з перших слів починає скаржитися на те, яке у нього нелегке й повне стресу життя. Ви дізнаєтеся все про те, як він недавно втратив роботу, його квартиру затопили сусіди зверху, а колишня дружина, зараза така, не дозволяє бачитися із сином.

Він виливає на вас стільки негативних подробиць про себе, що їх би вистачило на те, щоб написати драматичну трилогію.

2. Він обсипає компліментами, хоч зовсім не знає вас.

Ви тільки зустрілися і встигли поговорити майже півгодини, а він примудрився зробити вам з десяток компліментів. О боже, та він же зі шкіри лізе, щоб змусити вас відчути себе особливою.

Але чому він це робить? Які приховані мотиви? Адже вони в нього безперечно є, інакше він би не намагався підсолоджувати кожне слово.

3. Він говорить лише негативні речі про інших людей.

Він розповідає, який у нього бридкий начальник, тупий друг і погана колишня дружина, хоч ви його ледве знаєте. Токсичні люди обов’язково розігрують з вами карту симпатії, намагаючись показати, що вони є жертвами маніпулятивних та егоїстичних людей.

Але якщо придивитися до нього уважніше, то незмінно виявляється, що здебільшого в проблемі у спілкуванні з оточуючими людьми (і в тому, що вони залишили його життя) винен він сам!

4. Він просто ходяча реклама самого себе.

Коли токсичний чоловік розповідає про те, які всі навколо гади, сволоти та нічого не вміють, він це робить, у тому числі, і для того, щобина їхньому фоні виглядати максимально позитивно.

Він неодмінно натякатиме про те, наскільки він хороший, чесний і вірний… Але коли людина дійсно поєднує в собі всі ці якості, їй зовсім не потрібно говорити про це всім підряд — це видно і так.

5. Він тисне на ваші межі.

Токсичний чоловік завжди намагається тиснути на ваші особисті межі. Навіть якщо він знає, що ви не любите алкоголь, він все одно спробує переконати вас на першому ж побаченні вирушити прямо в бар, і буде в цьому дуже наполегливий.

Для вас це має стати дуже тривожним дзвіночком, тому що ви хочете зустрічатися з хлопцем, який поважає ваші рішення і межі. Він не намагається зробити так, щоб усе завжди було так, як хоче він.

6. Він намагається звернути увагу на себе.

Коли з таким чоловіком у вас зав’яжеться діалог, незабаром він спробує перетворити його на монолог. Такий чоловік заради того, щоб перевести тему розмови на обговорення себе, коханого, готовий на все — він перебиватиме вас, зупинятиме, змінюватиме тему…

Словом, будь-яка розмова з ним має бути тільки і виключно про нього. Ну якщо йому так добре з собою, навіщо вам лізти в такі гармонійні стосунки? Наступний!

7. Він хоче бути переможцем. Завжди й у всьому.

Якщо ви мимохідь згадаєте у розмові, що їздили до Греції або були професійною спортсменкою, то виявиться, що цей чоловік побував ще й на острові Крит, а в змаганнях взагалі займав завжди призові місця. Він заздрісний, брехливий і завжди хоче виглядати переможцем.

Якщо він прагне, щоб історія його життя завжди виглядала вигідніше, ніж ваша, це тривожний дзвіночок. Токсичні люди залежать від чужої уваги і завжди хочуть бути в центрі уваги.

8. Він не залишає вас ні на мить.

Це добре, коли чоловік пише, дзвонить та регулярно цікавиться тим, як у вас справи. Але коли він робить це дуже нав’язливо і часто — поганий знак.

Швидше за все, йому нудно, нема чим зайнятися… або він ревнує вас навіть до родичів та подруг. Тому він відчуває необхідність перевіряти, де ви і з ким кожні півгодини.

Але знаєте що? Якщо він не довіряє і постійно намагається контролювати ваш час, він однозначно токсичний.

9. Він непередбачуваний.

Якщо ви сходили з цим чоловіком на кілька побачень і ніяк не можете зрозуміти, чого вам від нього чекати, тому що його настрій і поведінка змінюються щохвилини, це дуже погана ознака. Він може бути нестабільний у психічному чи іншому плані.

І, найімовірніше, ви далеко не все про нього знаєте. Ну ось що думати, якщо цілий тиждень він дзвонить по п’ять разів на день і завалює тоннами повідомлень, а потім зникає на тиждень і навіть не каже чому. Ну ні, нехай у цій загадці розбирається хтось інший!

10. Він стомлює.

Коли ви повертаєтеся з першого побачення, то повинні почуватися в піднесеному настрої та бути заінтригованою, а не вимотаною та втомленою. Можливо, ви почуваєтеся так тому, що він постійно говорив, не даючи вам вставити й слова. Або, скажімо, він почав давати вам непрохані поради щодо роботи. Або він просто буквально випромінював негатив.

Хоч би якою була причина, вам не варто відмахуватися від своїх почуттів, адже вони є натяками підсвідомості на те, що ви намагаєтеся зав’язати стосунки з кимось, хто буквально висмоктує з вас енергію. А енергетичний вампіризм – чітка ознака токсичної людини.

Друге побачення із цим чоловіком? Ну ні, не в цьому житті!

Колорит і традиції: T.HUTSULS у новому кліпі “Сум вівчара” показали правдивих гуцулів

З моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого росія випустила по Україні майже 4 000 ракет різних типів