На “гарячому” спіймали посадовця, який вимагав гроші з рибалок

Поділитися

Керівника одного з відділів Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та області затримали за систематичне здирництво з промислових рибалок.
62-річний посадовець вимагав данину за безперешкодний вилов риби у Дніпрі. Як розповіли у Київській міській прокуратурі, за невтручання у господарську діяльність одного з підприємців та не створення йому штучних перешкод у роботі він забажав щомісячну плату в розмірі 20 тисяч гривень. Згодом чоловік збільшив цю суму до 30 тисяч гривень.
У разі відмови керівник підрозділу погрожував заблокувати вилов риби шляхом проведення постійних перевірок, а також вжити заходів, щоб скасувати відповідний спеціальний дозвіл. Працівники Державного бюро розслідувань затримали посадовця під час чергового збору данини у розмірі 30 тисяч гривень. Загалом правоохоронці задокументували отримання чоловіком 80 тисяч гривень хабарів.
За одержання неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, посадовцю загрожує від п’яти до 10 років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Що варто знати про мову програмування Ruby?

Як діяти під час авіаційних та артобстрілів?