Що варто знати про мову програмування Ruby?

Поділитися

Мова програмування Ruby — одна з найбільш оплачуваних технологій в ІТ, а конкуренція в цьому напрямі невисока.

Що варто знати про Ruby?

📌 У більшості випадків розробники використовують Ruby on Rails — фреймворк, написаний на Ruby. Найчастіше його використовують для створення вебдодатків, рідше це скрипти для автоматизації, парсинг сайтів та системні утиліти. Саме на Ruby on Rails створено Twitter, Airbnb, GitHub, SoundCloud, Bloomberg.

📌 За даними Dou, станом на червень 2022 року середня зарплата Junior Software Engineer склала $1100, Middle Software Engineer — $3000, Senior $5000. Ruby — один із найбільш високооплачуваних напрямків розробки.

📌 Особливості мови — лаконічність, виразність і швидкість розробки. Навіть не знайома з програмуванням людина може прочитати код на Ruby як англійський текст і навіть інтуїтивно здогадатися, про що в ньому йдеться.

📌 Пращури мови — Smalltalk і Lisp. Багато в чому Ruby успадкувала їхні моделі.

Хочете приєднатися до числа Ruby-розробників? Реєструйтеся на курс «Розробка вебдодатків на Ruby від SoftServe‎».
За 12 тижнів навчання ви здобудете ґрунтовні знання і практичні навички, які допоможуть побудувати кар’єру Ruby Software розробника.
Курс розроблений в партнерстві з експертами найбільшої IT-аутсорсингової компанії України SoftServe. Кращі випускники курсу отримають можливість продовжити свою кар’єру в компанії.
Спробуйте свої сили в Ruby Software розробці!

⏰ Старт курсу: 
8 листопада

Погана кредитна історія – що це

На “гарячому” спіймали посадовця, який вимагав гроші з рибалок