У Києві проректора Національної музичної академії України імені Петра Чайковського зловили на хабарі

Поділитися

Столичні поліцейські спільно з працівниками СБУ затримали двох посадовців Національної музичної академії України імені Петра Чайковського.
Проректор з адміністративно-господарської роботи та директор оперної студії вимагали від керівника фірми чотири тисячі доларів за оренду концертної зали для зйомок рекламного ролику без оформлення відповідного договору.
Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, правоохоронці затримали двох ділків після передачі другого траншу грошей.
«Один з посадовців одразу пояснив, що орендувати приміщення концертної зали можливо лише у запропонований їм спосіб. А саме, надавши йому чотири тисячі доларів без оформлення договору оренди державного майна», — розповів Ігор Падюк.

Другий транш хабара. Фото: поліція Києва

Директор фірми погодився та передав посадовцям дві тисячі доларів авансу. Через деякий час він приніс й іншу частину коштів. Після цього обох ділків затримали та повідомили про підозру.
За одержання хабаря посадовцям загрожує від п’яти до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, повідомляє “Вечірній Київ”

Уряд звільнив очільника Нафтогазу Юрія Вітренка

Тобі пизда, і русні пизда. Але є нюанс