Зволожувач повітря: забаганка чи необхідність?

Поділитися

Сухе повітря в будинку, квартирі чи офісі — один із ворогів здорового способу життя, що сприяє розвитку низки захворювань. Воно негативно впливає на шкіру та слизові оболонки. Результатом є низький супротив організму до несприятливих факторів. Особливо схильні до негативного впливу діти. На щастя, є простий засіб боротьби з цим непомітним ворогом. Відновити оптимальний показник допоможуть зволожувачі повітря. Універсальні та майже безшумні моделі ви знайдете в інтернет-магазині Ksuu Store. На сайті представлені якісні зволожувачі та нічники за доступними цінами.

Чим небезпечне сухе повітря

Рекомендована вологість повітря в приміщенні становить 30—60%. Серед симптомів, які найчастіше виявляються при сухому повітрі, виділяють:

  • кашель;
  • нежить;
  • гіперчутливість слизових оболонок;
  • розтріскування та свербіж шкіри;
  • проблеми з диханням;
  • схильність до інфекцій.

Початковими ефектами будуть сухість у горлі та кашель, а також сухість шкіри. У деяких випадках можуть виникнути проблеми з диханням. Занадто суха шкіра через деякий час починає свербіти та тріскатися, руйнуючи природний захисний бар’єр. Таким чином, людина стає більше сприйнятливою до інфекцій.

Постійне вдихання сухого повітря також призводить до пересихання слизової оболонки носа. А саме вона допомагає затримувати пил, бактерії та хвороботворні мікроорганізми. Недостатнє зволоження слизової оболонки носа може спровокувати дискомфорт, подразнення та запальні процеси. Особливо обережними мають бути алергіки, астматики та люди, схильні до застудних захворювань. Занадто сухе повітря у приміщенні може призвести до посилення симптомів.

Методи боротьби із сухим повітрям

Повітря в приміщенні можна зволожити у різний спосіб, наприклад, розставити по будинку посуд з водою, сушити вологі речі в кімнаті, розвісити мокрі рушники на батарею, встановити акваріум і т.д. Хоча ці дії підвищують вологість, на жаль, вони дають ефект лише на короткий час і найчастіше недостатній для боротьби з різними неприємними симптомами.

Перевірений спосіб зволоження повітря — придбання спеціального приладу, який також допомагає боротися з бактеріями. Зволожувачі є великим сегментом пристроїв, які використовуються для обробки повітря в будинку. Гарний пристрій автоматично стежить за вологістю за будь-якої температури та не заважає у повсякденному житті.

Існують парові та ультразвукові моделі з природним випаром. Вони можуть бути оснащені фільтрами, іонізаторами, різними функціями та опціями. Універсальний прилад вирішує більшість проблем, пов’язаних із рівнем вологості, та забезпечує достатню вентиляцію.

Ультразвукові прилади

Вони працюють на основі спеціального генератора, який завдяки дуже швидким вібраціям надає руху молекулам води. Інноваційна технологія дозволяє їм поступово розподілятися по всіх кімнатах у квартирі. Перевагою також є автоматичний режим, який регулює правильне значення вологості за будь-якої температури. Крім того, прилад зазвичай виглядає дуже стильно і чудово вписується в інтер’єр.

Ультразвуковий зволожувач — це не тільки ефективний, а й простий у використанні прилад. Рівень вологості повітря можна регулювати за допомогою пульта дистанційного керування або вручну завдяки функціональному екрану. Зволожувач додатково знезаражує повітря, видаляючи з нього всі бактерії та мікроорганізми.

Парові моделі

Цей тип приладів працює за дуже простим принципом — вода, що міститься в спеціальній ємності, перетворюється на пар, а потім через сопло потрапляє в навколишнє середовище. Це, безумовно, найдешевше рішення. Перевагою цих приладів є досить ефективне зволоження повітря.

Купівля зволожувача принесе користь вам, членам вашої родини, а також рослинам у горщиках, які завдяки оптимальній вологості віддячать пишною зеленню та чудовим цвітінням. Відвідайте сайт магазину Ksuu Store та відкрийте для себе асортимент якісних зволожувачів повітря та інших пристроїв. Якщо вам потрібна професійна порада, консультанти магазину допоможуть підібрати відповідне обладнання.

На Волині викрили схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон за 3 тисячі доларів

Chingis присвятив новий сингл людям, яким доводиться відпускати коханих