31 грудня – день народження Ігоря Костенка, Героя Небесної Сотні

Поділитися

Ігор Костенко народився 1991 року в селі Зубрець Бучацького (нині Чортківського) району Тернопільської області. Його дитячі та юнацькі роки минули в рідному селі. Спершу хлопець учився в Зубрецькій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів, далі – в Бучацькому колегіумі імені святого Йосафата. Захоплювався історією та географією.

 У 2009 році Ігор вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка на географічний факультет за спеціальністю “Менеджмент організацій”. Любив учитися, був одним із найкращих студентів факультету. Іще студентом почав працювати журналістом інтернет-видання “Спортаналітика”, також був редактором української Вікіпедії. Ігор також став одним з ініціаторів створення українського спортивного інтернет-видання allsport24.com, появу якого довелося відкласти через активну участь Ігоря та його друзів у масових протестах під час Революції Гідності. Цей проєкт було реалізовано вже після трагічної загибелі Ігоря.

 Ігор із перших днів підтримував учасників Євромайдану, брав участь у студентських протестах у Львові, головною вимогою яких було підписання угоди про асоціацію з ЄС. Неодноразово їздив із друзями до Києва. Стояв на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року, коли спецпризначенці розігнали та жорстоко побили студентів.

 Востаннє Ігор Костенко вирушив до столиці 18 лютого 2014 року разом з іншими львівськими студентами. Добралися до Києва пізно вночі 19 лютого й одразу пішли на головну площу столиці. Хлопець разом із побратимами допомагав будувати барикади й утримувати периметр наметового містечка, чергував на передовій.

20 лютого, близько дев’ятої ранку, Ігор разом з іншими мітингувальниками вирушив, прикриваючись щитом, угору вулицею Інститутською, щоб відтіснити силовиків від майдану Незалежності. У проміжок між 09:29:27 та 9:29:35 Ігор Костенко загинув. Його тіло з вогнепальними ранами та перебитими ногами знайшли неподалік “Жовтневого палацу” на вулиці Інститутській.

Ігореві Костенку було 22 роки.

У Теребовлі не будуть хвилину мовчати, а помоляться за Степана Бандеру

Обзор онлайн казино Vbet – особенности и секреты