У львівському прихистку дітям-переселенцям влаштували свято з нагоди Дня Миколая

Поділитися

Подарунки під подушкою чи ялинкою, багато солодощів і фруктів, усмішки та обійми – цьогоріч у більшості українських дітей всього цього не було. Натомість 19-го грудня вони прокинулися або у ванній кімнаті, куди через страх обстрілів їх перенесли батьки, або в прихистку чи модульному містечку далеко від дому.

“Мені дуже боляче від того, скільки втрачають наші діти. Вони залишаються без батьків та дому, і ми, на жаль, не можемо повернути їм найважливішого. Але перед нами завжди стоїть вибір – не робити нічого чи попри все подарувати їм крихту віри в диво, яке несе свято Миколая”, – каже Валерія Татарчук, засновниця благодійного фонду “Твоя Опора”.

У прихистку, який відкрила у Львові “Твоя Опора” разом із партнерами, зараз проживає понад півтори сотні людей, третина з них – діти. Попри війну, команда прихистку спільно з “Діти на дії” та МБФ “Центр соціальних проєктів майбутнього” вирішила організувати для маленьких мешканців свято. Волонтери переодягнулися у Святого Миколая та ангелів, роздали подарунки та солодощі, гралися з дітьми в ігри та робили хенд-мейд ялинкові прикраси.

“У нас проживають люди з дуже важкими історіями. Інколи я думаю, як після всього пережитого рухатися далі… Але в такі дні як 19-го грудня, коли прихисток заливався дитячим сміхом і тонув у радощах, я розумію: ми все робимо правильно”, – каже Вікторія Фіогностова, керівниця прихистку.

Загалом з початку повномасштабної війни львівський прихисток прийняв уже майже три тисячі українців. Майже щодень там одночасно проживає більш ніж сотня людей, серед яких діти різного віку.

“Наш прихисток другий за чисельністю у Львові, знаходиться в приміщенні львівського Укртелекому, – розповідає засновниця благодійного фонду “Твоя Опора” Валерія Татарчук. – Ми облаштували там як загальні кімнати для короткотривалого перебування, так і індивідуальні – для людей, яким нікуди їхати далі, а їхній дім або зруйнований, або знаходиться в регіоні під окупацією. У кожного мешканця нашого прихистку – своя болюча історія, яку, можливо, волів би забути, але не зможеш цього зробити ніколи. Тож дуже хочеться підтримати людей і подарувати турботу та затишок, які вони втратили”.

Підтримати прихисток можна за посиланням.

Деталі про прихисток:

  • Адреса: Львів.
  • Контактний номер: 096 312 87 08 (Viber, WhatsApp, Telegram).
  • Про наявність вільних місць додатково уточнюй телефоном.
  • Прихисток працює цілодобово.
  • Заселення можливе з 5:00 до 00:00 щоденно.

Прив’язують до ліжка руки та ноги. І дають укол сульфазін

Уродженець Чорткова підписав контракт із лондонським футбольним клубом “Челсі”