Громадянського журналіста Амета Сулейманова хочуть запроторити до в’язниці, попри захворювання, яке перешкоджає утриманню під вартою

Поділитися

Кримського політв’язня та громадянського журналіста Амета Сулейманова, якого у 2021 році південний окружний військовий суд рф незаконно засудив до 12 років ув’язнення за політично мотивованою справою, хочуть запроторити до в’язниці. Раніше його протягом трьох років утримували під домашнім арештом через захворювання серця.

Наразі Амет Сулейманов стоїть у черзі на трансплантацію клапана серця. Він страждає від артеріальної та мітральної недостатності. Крім того, навіть за окупаційним законодавством, це захворювання включене до переліку таких, що перешкоджають утриманню під вартою. За словами його дружини Лілі Люманової, в’язниця для Амета дорівнює смерті, адже там він точно не отримуватиме необхідну медичну допомогу.

Але окупанти продовжують знущатися над громадянами України. Сьогодні мав відбутися розгляд апеляції у російському суді в Ростові-на-Дону, однак засідання перенесли на 1 лютого.

Представництво засуджує та не визнає цей злочинний вирок громадянинові України, представнику корінного кримськотатарського народу Амету Сулейманову. Ми звертаємо увагу міжнародної спільноти на чергове порушення прав людини окупантами та закликаємо продовжувати тиск на країну-агресорку. Всі політв’язні повинні бути звільнені, а Кримський півострів деокуповано.

Топ 30 безкоштовних курсів на 2023 рік від Prometheus

З Тернополя у Берлін: подорож у столицю Німеччини