Нагнітання теми загрози нападу з боку Білорусі – російська інформаційно-психологічна операція

Поділитися

У Головному управлінні розвідки вважають, що нагнітання теми загрози нападу на Україну з боку Білорусі є російською інформаційно-психологічною операцією.

“Концептуально нагнітання теми загрози негайної військової загрози з боку Білорусі, як інформувало вже Головне управління розвідки, це, власне, російське ІПСО.

Безмовно, про диктатора Лукашенка нам все відомо, про режим у Білорусі. Але є об’єктивні речі: кількість ударного угруповання, готовність сил і засобів та інші моменти, які нам дозволяють стверджувати, що станом на сьогодні загрози з боку Білорусі повномасштабної наземної операції, її участі на боці Росії немає”, – заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов

Юсов пообіцяв, що “якщо ситуація зміниться, відповідна інформація буде”, але запевнив, що “навіть на випадок зміни ситуації Україна готова й відпрацювала всі сценарії”.

“В інтересах саме Путіна і так званої Російської Федерації максимально нагнітати тему саме із Білоруссю. Але вже й диктатор Лукашенко не дуже в це грає. Ми нещодавно бачили, як він водив за ніс Лаврова під час зустрічі, і з одного боку, розповідав, як він любить Путіна, а потім сказав, що не бачить загрози з боку України, і що Україна тримається. Тобто не хоче вживати суїцидальних дій диктатор Лукашенко”, – сказав представник ГУР.

Він також зазначив, що контрнаступальна операція зі звільнення своїх земель для України “справді важка”, але Україна може звільнити свої землі: “Україна звільняє та буде продовжувати звільняти свої території. Так, це буде важко, але неминуче… Повірте, що є абсолютна адекватна та твереза оцінка ситуації й адекватні і тверезі завдання і для українських Сил оборони, і розуміння, що ми можемо. Так от ми справді можемо звільнити наші землі”, повідомляє Українська правда.

Національний банк України за останній тиждень продав понад 722 мільйони доларів з резервів

НАБУ затримало заступника міністра через хабар на генераторах