Заява Представництва щодо чергової хвилі незаконних обшуків у будинках киримли в окупованому Криму

Поділитися

Окупаційні силовики провели чергову хвилю незаконних обшуків у будинках представників корінного кримськотатарського народу в окупованому Джанкої.
Традиційно, окупанти почали цю діяльність близько 4 ранку — обшукали будинки Екрема Кроша, Айдера Асанова, Рефата Сейдаметова, Османа Абдуразакова, Лемана Зекір’яєва, Халіла Мамбетова.
😤 Екрем Крош — рідний брат незаконно засудженого активіста Енвера Кроша, а Осман Абдуразаков — брат політв’язня Едема Бекірова. Як повідомляє Крымская солидарность, усіх шістьох чоловіків незаконно затримали та відвезли до фсб, однак точне місцезнаходження ніхто з рідних не знає.
Дружина Айдера Асанова повідомила про порушення та підкинуті їм книги у будинок, який знімала родина. Дружина Рефата Сейдаметова теж розповіла про підкинуті книги, окупаційні силовики забрали документи чоловіка та не залишили копію “постанови”. Дружина Екрема Кроша також повідомила про підкинуті книги й те, що озброєні окупанти навіть не показали “постанову суду” та забрали телефони чоловіка.
❗️ Представництво засуджує ці незаконні дії окупаційних адміністрацій та вимагає в рф негайно звільнити незаконно затриманих громадян України, представників корінного кримськотатарського народу.
Звертаємо увагу правоохоронних органів та Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на ці грубі порушення прав наших громадян у тимчасово окупованому Криму. Закликаємо міжнародну спільноту продовжувати політико-санкційний тиск на країну агресорку.
Репресії та порушення прав громадян України в окупованому Криму повинні негайно припинитися, що неможливо без повної деокупації півострова!

G. S. представив нову пісню “Сніговик”

Збитки, завдані українському бізнесу внаслідок російської агресії, оцінюються в $13 млрд