Російські політики танцюватимуть на кістках в день річниці повномасштабної війни на балу в Австрії

Поділитися

Австрія схвалила візи російським політикам незважаючи на санкції Європейського союзу та допустила їх до парламентської асамблеї ОБСЄ.

Про це повідомили австрійське медіа Der Standard та Андрій Каріоті – голова ГО “Мрія”, організатор народного референдуму Австрії та збору підписів серед австрійців для визнання росії країною-терористом у Австрії.

Відень дозволив в’їзд членів делегації РФ, а також представників ЗМІ для відвідування асамблеї, засідання якої має відбутись в столиці Австрії у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну — 23-24 лютого.

Серед членів делегації, зокрема будуть присутні Пьотр Толстой та Лєонід Слуцкій, відомі заявами на підтримку війни проти України.

24 лютого, у річницю вторгнення Росії, паралельно із засіданням в ОБСЄ, буквально в будівлі та в залі його проведення, в імператорській резиденції Гофбург, розпочнеться традиційний академічний бал FPÖ (Австрійської партії свободи, яка сповідує відверто проросійські та пропутінські погляди), участь в якому візьмуть і представники Росії.

FPÖ має тісні зв’язки з партією Путіна «Єдина Росія». Щонайменше семеро членів російської делегації в ОБСЄ входять до цієї партії, яка з 2016 року має угоду про дружбу з FPÖ.

За словами Андрія Каріоті, поліція попередила, що 24 лютого буде обмежений рух навколо місця проведення балу та відмовила у дозволі на протест поруч з цим місцем. Для безпеки та комфорту російських політиків, які танцюватимуть в річницю повномасштабної війни з Україною.

“Дивним чином “просто Бал” являється пріорітетнішим ніж право на протест. Чи не логічніше, знаючи усі вихідні дані, відмінити скандальний та шкідливий для міжнародного реноме Австрії бал, аніж створювати умови для його проведення впливаючи на конституційні права інших громадян?”, – продовжує Андрій Каріоті.

“Австрія намагається сидіти на двох стільцях незаймаючи конкретної позиції у війні з росією. Коли президент Австрії Александр Ван Дер Белен їде до України виражаючи підтримку президенту України, то в той же час у Відні схвалюють в’їзд підсанкційним російським (не коректне слово – вони російскі депутати госдуми) політикам на засідання ОБСЄ та дають дозвіл на проросійський бал у день річниці повномаштабної війни в стінах Гофбургу”, – коментує в ефірі 5 телеканалу Андрій.

Нагадаємо, що раніше члени делегації Росії в ПА ОБСЄ, Петро Толстой, закликав “загнати Україну у 18 століття”, а другий, Леонід Слуцький, закликав до страти полонених бійців “Азовсталі”.

Щастя бути удвох: Сергій Лазановський та RODZYNKA заспівали про кохання на відстані

Півтисячі добровольців виявили бажання вступити у штурмові батальйони “Гвардії наступу”