У Німеччині режисер вимазав собачими фекаліями обличчя критика – не сподобалася рецензія на виставу

Поділитися

Директора провідної німецької балетної трупи відсторонили від посади, він перебуває під слідством поліції за те, що обмазав обличчя критика екскрементами свого собаки. Критик назвала одну з його постановок «нудною» та «нескладною». Про це повідомляє The Guardian.

Ідеться про керівника балетної трупи Ганноверської державної опери Марко Ґеке та балетного критика з видання Frankfurter Allgemeine Zeitung Вібке Хюстер. Інцидент стався під час антракту шоу 12 лютого у Ганноверському оперному театрі, повідомляє babel.ua

Спочатку Марко Ґеке словесно напав на Хюстер, а потім дістав з кишені пакет із собачими фекаліями та вимазав ними її обличчя. Ґеке був розгніваний з приводу рецензії Хюстер на його постановку «У голландській горі».

Хюстер писала у рецензії: «Людина чергує стан божевілля та смерті від нудьги під час перегляду вистави» і порівняла її перегляд із пасивним спостереженням за морем — «як у постійному пенсійному стані».

Німецькі ЗМІ повідомили, що фекалії в пакеті належать таксі Ґеке Густаву. Співробітник оперного театру допоміг Хюстер очистити обличчя у вбиральні, а потім вона поїхала до поліцейської дільниці, де повідомила про інцидент.

Вже в понеділок 13 лютого театр ухвалив рішення відсторонити Марко Ґеке від посади. Голова Асоціації німецьких журналістів Нижньої Саксонії Франк Рігер засудив напад як «не що інше, як зазіхання на свободу преси».

Як зрадників будуть позбавляти державних нагород

Заощаджуємо електроенергію: поради як і гроші на комунальних платежах зекономити, і енергосистему розвантажити