Канада продовжила на рік програму міграційної підтримки українців

Поділитися

Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади в середу оголосило про продовження дії Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET) – програми підтримки біженців з України.

Рішення означає, що українці та члени їхніх родин матимуть можливість до 15 липня 2023 року подати заяву на отримання візи CUAET за кордоном безкоштовно, а кожен власник такої візи зможе вирушити до Канади до 31 березня 2024 року включно.

Ті українці, які вже є власниками візи CUAET і перебувають у Канаді, матимуть час до 31 березня 2024 року, щоб безкоштовно продовжити або змінити свій тимчасовий статус завдяки цим заходам.

“Після прибуття до Канади українцям та членам їхніх сімей будуть доступні послуги з облаштування, щоб вони могли повноцінно брати участь у житті канадської громади, поки перебувають тут”, – уточнюється в повідомленні.

Крім того, біженці з України на час дії CUAET продовжуватимуть отримувати одноразову фінансову допомогу на перехідний період, а також доступ до тимчасового житла на термін до двох тижнів, “якщо це буде необхідно після прибуття до Канади”.

Окупанти під Сімферополем викрали 29-річного кримського татарина Таїра Сейдаметова

Хто керує виграшами в онлайн слотах: вигадки та факти