Окупанти під Сімферополем викрали 29-річного кримського татарина Таїра Сейдаметова

Поділитися

17 березня в Сімферопольському районі, в селі Укромне, невстановлені особи в цивільному одязі відвезли 29-річного кримського татарина Таїра Сейдаметова в невідомому напрямку. Молодий чоловік у цей час перебував у гостях у родичів. До цього, близькі Сейдаметова помітили, що за ним стежать.

Близько опівночі Таїр Сейдаметов зателефонував матері, повідомивши, що “поїхав до Севастополя з ночівлею і вранці буде”. Однак до теперішнього часу він додому так і не повернувся. Близькі кримського татарина написали заяву в фсб. Окупаційні силовики повідомили, що її розглядатимуть протягом місяця.

Крім цього сім’я звернулася із заявою до окупаційної поліції міста Сімферополя. За їхнім запитом приїхали співробітники так званого мвс, які взяли в них відповідні свідчення і прийняли заяву. При цьому вони повідомили, що протягом 48 годин Сейдаметова можуть утримувати, призначити суд і тільки потім поставити до відома батьків затриманого.

Про місце перебування Сейдаметова стало відомо лише зранку 20 березня. За інформацією його родини, Таїра утримують у будівлі уфсб в окупованому Сімферополі. У якій якості затримано Таїра Сейдаметова і який у нього процесуальний статус родичі не знають.

Окупанти продовжують практику насильницьких зникнень на окупованій території Кримського півострова. Звертаємо увагу правоохоронних органів України на чергове порушення прав і свобод громадянина України. Закликаємо міжнародну спільноту рішуче відреагувати на ці злочинні дії рф і посилити тиск на країну-агресорку.

Представництво засуджує незаконні дії рф та підконтрольних їй окупаційних адміністрацій. Лише звільнення Кримського півострова покладе край злочинам окупації та забезпечить дотримання прав і свобод людини.

Сьогодні світ святкує Всесвітній день Ревайлдингу 2023

Канада продовжила на рік програму міграційної підтримки українців