Майор СБУ на Волині виправдовувала російську війну проти України

Поділитися

Працівники ДБР у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру співробітниці Служби безпеки України на Волині.

Вона через месенджер надсилала повідомлення своїм знайомим та близьким родичам, в яких заперечувала російську агресію і називала російське вторгнення до України «внутрішнім громадянським конфліктом».

Майор СБУ повторювала наративи, які розповсюджує російська пропаганда про війну в Україні, стверджувала, що Україна не зможе існувати без рф та білорусі, що не тільки Крим, а інші частини України належать рф.

Також вона переконувала рідних та близьких, що «це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів», а жахливі російській злочини проти мирного населення в Бучі називала «інсценуванням».

Співробітницю СБУ підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення її від виконання обов’язків.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Нагадаємо, що на початку березня ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозру іншій військовослужбовиці – підполковниці УСБУ Рівненщини, яка виправдовувала російську агресію та поширювала фейки російської пропаганди.


Працівники ДБР за сприяння внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру співробітниці управління Служби безпеки України в Рівненській області, яка виправдовувала війну росії проти України та заперечувала збройну агресію рф.

Підполковниця активно продукувала «меседжі» російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема, жінка переконувала, що війна в Україні вигідна, перш за все, Сполученим Штатам Америки, наголошувала, що «Захід переслідує власні інтереси», а також, що саме через Україну, а не через росію, як країну-агресора, всі європейські країни страждають через підвищення тарифів та санкції.

У розмовах службовиця захоплювалась політикою лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні росії через те, що не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже «вони прийняли рішення їх захищати», а українських військових звинувачує у постійних «провокаціях».

Жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла. Наразі вона відсторонена від займаної посади та перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення.

Вона підозрюється у виправдуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Повітряний бій між людиною та машиною закінчився перемогою штучного інтелекту

Збита російська ракета над Підгаєцькою громадою пошкодила 5 будівель