Міністерство культури Люксембургу виділило 1,3 мільйона гривень для українських митців

Поділитися

Міністерство культури Люксембургу виділило 1,3 мільйона гривень (35 000 євро) для підтримки українських митців. Партнером ініціативи виступив Український культурний фонд. Про це повідомили Сем Тансон (Sam Tanson), Міністерка культури Великого Герцогства Люксембург, та Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ, за результатами засідань робочої групи.

«Після низки зустрічей у Брюсселі з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, Люксембург розпочав співпрацю з Українським культурним фондом, яка спрямована на підтримку та заохочення митців і творчих професіоналів в Україні. Ця діяльність є важливою для підтримки української ідентичності та культури, а також свободи художнього вираження як фундаментальної європейської цінності. У наданні такої підтримки Український культурний фонд зарекомендував себе як ефективна та прозора інституція. Під час засідань робочої групи ми досягли домовленості щодо механізму розподілу та надання фінансування, який нас цілком задовольняє, і ми сподіваємося на плідну співпрацю», – зазначила Сем Тансон, Міністерка культури Люксембургу.

«Відповідно до підписаної Угоди з Міністерством культури Люксембургу виділені кошти будуть спрямовані на підтримку індивідуальних митців в межах грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Завдяки наданій підтримці вдасться значно розширити коло стипендіатів за програмою. Ми вдячні пані Сем Тансон та народу Люксембургу за довіру і підтримку української культури й української нації», – сказав Владислав Берковський, Виконавчий директор УКФ.

Фінансування стипендіатів відбуватиметься відповідно до рейтингового реєстру за ЛОТом 2 програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Етап переговорних процедур та підписання договорів із переможцями триватиме до 15 травня включно.

Безкоштовне навчання в кращих університетах світу для українців 2023

Інтерактивне навчання в словацьких школах: переваги та виклики